21.07.2024 | Prva liga Telemach
Zanesljiv štart Maribora v prvenstvo

Maribor - Domžale 4:1 (2:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Matoša (Notranje Gorice), Mikača (Višnja Gora), Švarc (Ivančna Gorica).
* Strelci: 1:0 Grlić (7.), 2:0 Jakupović (26.), 2:1 Krstovski (83./11 m), 3:1 Jakupović (90.+2), 4:1 Barišić (90.+4).
* Maribor: Jug, Širvys (od 62. Sikošek), M'Bondo, Šoštarič Karič, Milec, J. Repas, Ž. Repas (od 80. Feta), Bourles (od 62. Beugre), Grlić (od 68. Barišić), Božić, Jakupović.
* Domžale: Mulalić, Kambič (od 84. Prodanović), Nwankwo, Rantuša Lampreht, Milić, Offenbacher, Dovžan Karahodžić (59. Perc), Krupić (od 84. Jančaj), Tolić, Šturm (od 71. Štefanec), Kolobarić (od 71. Krstovski).
* Rumeni kartoni: Božić, Milec, Feta; Šturm, Nwankwo, Jančaj, Tolić.
* Rdeči karton: /.

Mariborski nogometaši so po slovesu od evropske lige - v prvem krogu jih je sredi tega tedna izločil bolgarski Botev iz Plovdiva - na uvodni tekmi državnega prvenstva visoko premagali Domžalčane.

Izbranci domačega trenerja Anteja Šimundže so povedli že v sedmi minuti. Po globinski podaji Žige Repasa je gostujoči vratar Ajdin Mulalić naredil osnovnošolsko napako in izpustil žogo v svojem kazenskem prostoru, "darilo" pa je sprejel komaj 17-letni Niko Grlić in žogo poslal v prazno mrežo.

Le tri minute pozneje je glavni sodnik Martin Matoša po posredovanju Vara pokazal na 11-metrovko po igranju z roko francoskega branilca Bradleyja M'Bonda v domačem kazenskem prostoru, domžalski izvajalec najstrožje kazni Danijel Šturm pa je streljal mimo leve vratnice vratarja Ažbeta Juga.

V nadaljevanju so bili aktivnejši domači nogometaši, ki so v 26. minuti podvojili svojo prednost. Po preigravanju Marka Božića je strel Grlića najprej blokiral Abraham Nwankwo, žoga pa se je nato odbila do Arnela Jakupovića, ki je z natančnim strelom povišal na 2:0.

Štajerci so v prvi minuti sodnikovega podaljška imeli lepo priložnost za nov zadetek, po uporabni podaji Svena Šoštarič-Kariča se je v lepi priložnosti znašel Jakupović, njegov strel pa je zaustavil Mulalić.

Nogometaši iz osrednje Slovenije so nekoliko ambiciozneje začeli drugo polovico tekme, po strelih Daria Kolobarića in Reneja Rantuše Lamprehta pa se izid ni spremenil.

Mariborčani so v 69. minuti po natančnem strelu Božića z roba kazenskega prostora zadeli za 3:0, a je bil gol razveljavljen zaradi predhodnega prekrška Repasa. Domači nogometaši so "vajo ponovili" štiri minute kasneje, zadetek Maksa Barišića pa je bil tudi v drugo razveljavljen zaradi njegovega igranja z roko v gostujočem kazenskem prostoru.

V 81. minuti je sodnik Matoša po posredovanju Vara dosodil 11-metrovko za Domžale zavoljo prekrška Beharja Fete v domačem kazenskem prostoru, uspešen "eksekutor" z bele točke pa je bil Mario Krstovski.

V izdihljajih tekme so Mariborčani dosegli še dva gola. Najprej je po podaji Fete z desne strani Jakupović zadel za 3:1, dve minuti pozneje pa je končni izid postavil Barišić.

Domžalska zasedba bo 27. julija gostila Muro, mariborska pa bo dan pozneje gostovala v Celju. Štajersko ekipo 25. julija čaka prva tekma drugega kroga evropske konferenčne lige, v Ljudskem vrtu bo gostila romunsko zasedbo Universitatea Craiova.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.07.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Maribor bo po evropskem uvodu novo sezono Prve lige Telemach odprl s tekmo proti Domžalam, ki jih bo v prvenstvo popeljal novi strateg Erik Merdanović. Kdo bo uspešnejši v Ljudskem vrtu?

DELI NA