Zeleno-beli na Reki računajo tudi na glasno navijaško podporo

Kot zadnji med slovensko trojico predstavnikov v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige se bodo v četrtkov nogometni spopad podali Ljubljančani, ki so to poletje dobili prav vse štiri preizkušnje na mednarodnem prizorišču.

Zmaje v primerjavi s Celjani in Mariborčani, ki se odpravljajajo v Zakavkazje oziroma Skandinavijo, čaka precej krajša pot, saj bodo novo  zmago napadali v soseščini, na bližnji Reki. Polisja in Šerif, ki so ju Ljubljančani spravili na kolena za preboj v zadnji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige, sta že preteklost, zdaj v taboru zeleno-belih razmišljajo o Rečanih. V prejšnji sezoni drugouvrščena ekipa hrvaškega prvenstva je pred dnevi izpadla iz kvalifikacij UEFA Evropske lige, za nekdanji klub Matjaža Keka je bil usoden obračun z Elfsborgom. Po remiju na Rujevici je bil potnik v nadaljevanje kvalifikacij odločen na Švedskem, gostitelji so slavili z 2:0.

Nogometaši Olimpije, ki so konec tedna v derbiju petega kroga Prve lige Telemach remizirali s Celjem, se na Kvarner podajajo v lov po peto evropsko zmago. Obračun s Šerifom je bil odločen že po prvi tekmi v Stožicah, v katerih so mrežo gostov zatresli Pedro Lucas, Agustin Doffo in David Sualehe. Napredovanje je z uspešno izvedeno enajstmetrovko v Tiraspolu zapečatil Nemanja Motika, kako uspešni bodo Ljubljančani v sosedskem dvoboju?

"Zanimiv obračun je pred nami. V tekmo se podajamo zelo motivirani, spoznali smo zelenico in menim, da smo pripravljeni. Gre za zahteven izziv, saj imamo priložnost za preboj v skupinski del evropskega tekmovanja. Zato smo tukaj, da do tega pridemo. Veliko vam o Rijeki pred tekmo ne bom povedal. Analizirali smo jih podrobno. Posvetili bomo pozornost njihovim pozitivnim lastnostim, obenem pa našli šibke točke in jih poskušali izkoristiti. Želimo ponoviti raven igre s preteklih tekem. Tega smo sposobni. Zelo radi bi nadaljevali niz štirih zmag v Evropi. S takšnim razmišljanjem se sicer podamo v vsako srečanje, bo pa tokrat štelo 180 minut ali celo več," poudarja Victor Sanchez, ki na klopi Olimpije še ne pozna poraza.

Zeleno-beli iz prestolnice lovijo lanskoletni podvig, ko so prvič v zgodovini kluba zaigrali v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Doslej je ponavaljanje teh dosežkov uspelo zgolj Mariboru, ki je med leti 2011 in 2014 kar štirikrat zapored doživljal evropsko jesen. Lani je Olimpija v Stožicah gostila Lille, Slovan in Klaksvik, se lahko pristaši zmajev tudi to jesen nadejajo evropskih preizkušenj? 

Ko omenjamo pristaše, je potrebno zapisati tudi to, da bo imela ekipa trenerja Victorja Sancheza na reški Rujevici številčno podporo. Proti Reki bo namreč v četrtek popoldne krenil "zeleni vlak" z navijači Olimpije, v ljubljanskem taboru so razkrili, da jim v skladu s pravili Evropske nogometne zveze glede na kapaciteto stadiona na Rujevici pripadlo nekaj več kot 400 vstopnic. 

Dvoboj Rijeke, ki jo po slovesu Željka Sopića vodi dosedanji pomočnik Radomir Đalović, in Olimpije se bo na Reki pričel ob 20. uri, glavni sodnik tekme bo Španec Cesar Soto Grado.

Tekst: PDo
?Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2024 | Prva liga Telemach
    Remi na derbiju v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Celja so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 16.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Nedeljski obračun Olimpije in Celja bo vrhunec petega kroga Prve lige Telemach. Kdo bo boljši v spopadu aktualnih slovenskih predstavnikov v evropskih tekmovanjih?
  • 15.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija s četrto evropsko zmago v zadnji krog
    Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi 3. kroga v gosteh premagali Šerif Tiraspol z 1:0 (0:0). Ljubljančani, ki so prvi obračun dobili s 3:0, so se tako prebili v zadnji kvalifikacijski krog tega tekmovanja. V njem se bodo merili z Rijeko.
  • 14.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji kot prvi v lov po napredovanje
    Četrtkov večer bo znova postregel s tremi evropskimi preizkušnjami slovenskih klubov. Kot prvi se v boj za napredovanje podajajo zmaji, ki so si z visoko domačo zmago zagotivili lepo izhodišče za povratni obračun v Tiraspolu.
  • 11.08.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do prve točke
    Nogometaši Domžal in Olimpije so se v 4. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 09.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Olimpija bo odlično formo stopnjevala na severu Ljubljanske kotline. Drugačno zgodbo od tokratnih tekmecev na začetku nove sezone pišejo Domžale, ki so na treh tekmah vpisale tri ničle.
  • 08.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v Moldavijo s tremi zadetki prednosti
    Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo premagali Šerif Tiraspol s 3:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden v Moldaviji.
  • 07.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji v tretjem krogu kvalifikacij s Šerifom
    Ljubitelji nogometa bosta v četrtkovem večeru znova uživali v kar treh mednarodnih preizkušnjah slovenskih klubov. Kot prvi se bodo v lov po novo evropsko zmago podali nogometaši Olimpije, ki bodo skušali pozitivno serijo podaljšati v obračunu s Šerifom iz Tiraspola.
  • 05.08.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija še naprej s polnim izkupičkom
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Nafto 1903 z 2:0 (1:0).

DELI NA