23.09.2024 | Prva liga Telemach
Celjani do novih točk v Domžalah

Domžale - Celje 0:3 (0:1)

* Športni park Domžale, sodniki: Obrenović, Salkić, Kužnik.
* Strelci: 0:1 Kučys (3.), 0:2 Brnić (65.), 0:3 Sešlar (79.).
* Domžale: Mulalić, Offenbacher, Nwankwo (od 65. Hodžić), Milić, Prodanović (od 70. Lazarević), Tolić, Lorber (od 81. Grajfoner), Vučkić (od 70. Baruca), Feta, Šturm, Krstovski (od 81. Perc).
* Celje: Rozman, Zec, Nieto, Vuklišević, Kouter (od 69. Bralić), Sešlar, Svetlin (od 80. Dulca), Bobičanec (od 62. Kvesić), Brnić, Matko (od 62. Lhernault), Kučys (od 80. Edmilson).
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči karton: /.

Celjske predstave so po začetni krizi po vrnitvi Alberta Riere na vse bolj pričakovani ravni. Celjani so po zmagi na zaostali tekmi proti Mariboru svojo nalogo pričakovano opravili tudi v Domžalah, kjer so se z zasluženo peto zmago povzpeli na tretje mesto za Olimpijo, ki ima dve točki več, in Maribor, ki ima točko več. Domžale kot edine brez zmage zasedajo zadnje mesto.

Tekma v Domžalah se je začela hitro nagibati na stran favorizirane zasedbe Alberta Riere. Veliko napako Toma Alena Tolića v obrambi, ko je slabo oddal žogo, je kaznoval Armandas Kučys, ki je s strelom pod prečko in s svojim četrtim golom sezone poskrbel za 1:0.

Litovski napadalec bi v sedmi minuti lahko podvojil celjsko prednost, a se je ob Abrahamu Nwankwu spotaknil na žogi. V 13. minuti je Danijel Šturm pobegnil po levi strani ter lepo zadel z diagonalnim strelom, vendar je bil pred tem v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri celjskem vodstvu.

Kaj lahko bi Kučys v 18. minuti poskrbel za nov zadetek, toda njegov strel iz bližine po lepi akciji Svita Sešlarja, Nina Koutra in Ivana Brnića je obranil Ajdin Mulalić.

Pozneje je Celje imelo pobudo, a so po dobre pol ure tudi domači izpeljali obetaven napad, a brez pravega zaključnega strela - polčas so tudi končali brez strela. Do tega je v 33. minuti prišel spet Kučys, tudi zadel a je bil Luka Bobičanec pred tem v nedovoljenem položaju.

Uvod drugega dela je bil precej miren, v 60. minuti pa je Bobičanec prišel do strela z desetih metrov malce na levi strani, a je žogo poslal čez gol. Štiri minute pozneje je Mario Krstovski spodkopal žogo v boju z Matjažem Rozmanom, vendar je slednji dobro posredoval.

V 65. minuti pa je celjska ekipa le podvojila prednost, ko je po levi strani po podaji Clementa Lhernaulta pobegnil Brnić, vrgel iz igre še enega branilca in nato matiral Mulalića za 2:0.

Na 3:0 je v 79. minuti povišal Sešlar, potem ko je svoj tretji gol na tretji tekmi v celjskem dresu zadel z roba kazenskega prostora v malo mrežico. V 85. minuti je Edmilson imel žogo za 4:0, po novi podaji Lhernaulta se je znašel pred Mulalićem, ki pa se je izkazal.

Slavo Bralić je nato zadel za Celje, vendar iz nedovoljenega položaja, Dejan Lazarević pa je v sodniškem dodatku pred vrati zgrešil žogo in tako zapravil priložnost za častni zadetek.

Domžale bodo v 10. krogu v nedeljo gostile Maribor, Celje pa bo dan prej gostovalo pri Bravu.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Celje
    Aktualni prvaki Celjani bodo po zmagi na štajerskem derbiju gostovali ob Kamniški Bistrici. Domžale pred zadnjim dejanjem uvodne četrtine prvenstva še čakajo na zmago, se to lahko spremeni v nedeljo?

DELI NA