Celjani doma boljši od Mure
 Nogometaši Celja so v 5. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Muro 05 z 1:0 (0:0).

Celje : Mura 05 1:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Vrhovec (81.).

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Bajde (od 73. Lutfi), Moćić, Bezjak, Kolsi (od 68. Tomažič-Šeruga), Korošec, Medved, Žitko, Močivnik (od 31. Ž. Horvat).

Mura 05: Draković, Cipot, Bohar, L. Horvat (od 64. Maruško), Kramar, Vaš, Fajić, Janža, Kouter, Jelić (od 85. Gruškovnjak), Eterović (od 56. Sreš).

Rumeni kartoni: Kolsi, Bezjak; Vaš.
Rdeč karton: /.

Sobočani še kar vztrajajo v kvalifikacijah za evropsko ligo, kjer jih v zadnjem krogu čaka sloviti Lazio, v domačem prvenstvu pa jim nikakor ne steče. Po točki v uvodnem krogu so zdaj nanizali že četrti zaporedni poraz, s katerim ostajajo prikovani na dno prvenstvene lestvice. Celjani na drugi strani so se s tretjo zmago točkovno izenačili z vodilnima Mariborom in Koprom.

Celjani so že v drugi minuti zapravili izvrstno priložnost za vodstvo, ko se je Roman Bezjak znašel sam pred Filipom Drakovićem, a je bil slednji zmagovalec medsebojnega dvoboja. Le minuto pozneje je na drugi strani v okvir vrat meril Dragan Jelić, a je tudi po njegovem poskusu ostalo pri 0:0. Bezjak je znova zapretil v sedmi in še posebej v deseti minuti, ko je že premagal Murinega vratarja, a je žoga zletela malce mimo cilja.

Streli proti enim in drugi vratom so si v odprti predstavi nato kar sledili, posebej so bili v teh trenutkih aktivni Sobočani, najnevarnejši pa je bil Mate Eterović v 14. minuti, ko so Celjani žogo izbili z golove črte. Podobno je bilo na drugi strani v 24. minuti po poskusu Iztoka Močivnika. V 40. minuti je Grega Bajde z lobom poskusil ukaniti Drakovića, ki pa je s konicami prstov žogo le poslal čez gol.

Uvod drugega polčasa je bil povsem v domeni Celjanov, ki so neprestano oblegali celjska vrata, veliko streljali, tako da je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bo mreža Mure zatresla. Celjski nalet so za trenutek prekinili gosti s protinapadom Erika Janže, ki je prišel pred Matica Kotnika, a se izid ni spremenil.

Celjski "blitzkrieg" se je tedaj nekoliko umiril, Mura je namreč vzpostavila ravnotežje na igrišču, kljub temu pa v 74. minuti do strela prišel rezervist Bilali Lutfi, a je bil spet na mestu Draković. Zasluženo vodstvo pa je gostiteljem v 81. minuti priigral Blaž Vrhovec. Ta je videl, da Draković znova stoji malce preveč iz svojega gola, tako da je z lobom dosegel pravi "evrogol" z leve strani. Ta zadetek je tudi odločil tekmo, čeprav je ob koncu Mura v napadu zaigrala s štirimi igralci.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

DELI NA