Domžalam prva domača zmaga
Nogometaši Domžal so v 7. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali velenjski Rudar z 2:0 (0:0).

Domžale : Rudar 2:0 (0:0)

Strelca: 1:0 Majer (56.), 2:0 Osmanaj (72.).

Domžale: Zabret, Skubic, Topić, Knezović, Balokog (od 46. Osmanaj), Korun, Šimunović (od 46. G. Vuk), Majer, Požeg Vancaš (od 88. Kovjenić), Husmani, Kous.

Rudar: Rozman, Jeseničnik, Berko, Bubalović, Jahić, Rošer, Dedič (od 60. Šindik), Klinar (od 60. Firer), Bizjak (od 74. Čonka), Črnčič, Bratanović.

Rumeni kartoni: Zabret, Husmani; Dedič, Bizjak.
Rdeč karton: /.

Domžale so z zadetkoma v drugem polčasu prišle do četrte zmage v prvenstvu in se točkovno (12) izenačile z doslej drugouvrščenim Celjem. Na drugi strani so Velenjčani doživeli že četrti poraz in ob razliki v zadetkih 4:12 zasedajo osmo mesto s petimi točkami.

V prvem polčasu so bili po previdnejšem začetku konkretnejši domači. Ti so najprej zagrozili v deseti minuti, ko je Nejc Skubic meril previsoko. Enajst minut pozneje so gostitelji zapravili najlepšo priložnost za vodstvo v prvem delu. Do strela je po lepi akciji po levi strani prišel Zeni Husmani, ki je sprožil s 17 metrov, a meril le malce premalo natančno.

Isti igralec je bil v ospredju tudi v 34. minuti, ko je po podaji Darka Topića prišel do strela z glavo, vendar žogo poslal malce mimo desne vratnice z igrišča, tako kot nekaj trenutkov pozneje Uroš Korun. Gosti so bili še najbolj nevarni v 42. minuti, ko je s 14 metrov poskusil Jaka Bizjak, toda nenatančno. Tik pred iztekom polčasa je Topić na drugi strani močno sprožil s 25 metrov, z obrambo pa se je izkazal Matjaž Rozman.

Tudi v uvodu drugega polčasa so bili domači tisti, ki so bili gospodarji igrišča. V 48. in 52. minuti sta akciji končala prav rezervista Goran Vuk in Liridon Osmanaj, vendar neuspešno, zato pa so Domžale povedle v 56. minuti, ko je Goran Vuk z desne prodrl v kazenski prostor, podal na drugo vratnico, kjer je bil najvišji Žan Majer.

V 69. minuti je Husmani dobro izvedel prosti strel, žogo poslal čez živi zid, vendar mu je veselje z odlično obrambo preprečil Rozman. Slednji pa je klonil v 72. minuti, ko je Rudi Požeg Vancaš lepo našel Osmanaja, ki si je v kazenskem prostoru pripravil prostor za strel in ugnal velenjskega čuvaja mreže. Po zadetku sta na drugi strani poskusila Ivan Firer in Leon Črnčič, predvsem po strelu slednjega z glavo je imel nekaj dela Gregor Zabret. Ta se je izkazal še ob koncu tekme, ko je ustavil nevaren strel Senada Jahića s 25 metrov.

SORODNE NOVICE

DELI NA