Kranjčani do nove zmage

Triglav - Gorica 2:0 (1:0)


* Stadion v Športnem centru, gledalcev 350, sodniki: Habjanič (Murska Sobota), Vukan (Apače) in Kepe (Lendava).
* Strelca: 1:0 Đurković (31.), 2:0 A. Poplatnik (53.).
* Triglav: Pelko, K. Šturm, Diallo, Klemenčič, Jelar, Đurković, Krcić (od 63. Kongnyuy), A. Poplatnik (od 78. Šujica), Šmit, Pokorn, Bubanja (od 82. M. Poplatnik).
* Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih (od 61. Ndiaye), Širok, J. Šturm (od 66. Bremec), Žigon (od 52. Frelih), Živec, Mbida, Praprotnik, Mevlja, Jogan.
* Rumeni kartoni: Jelar, Đurković, Pelko, Šmit; Širok, Jogan.
* Rdeč karton: /.

Triglav je tudi na drugi tekmi pod vodstvom Dušana Kosića prišel do zmage in se na lestvici prebil na sedmo mesto, tik pred današnjega tekmeca. Po malce previdnejšem začetku tekme, v katerem so imeli rahlo več od igre gosti, pa so bili nato Kranjčani precej konkretnejši, kar jih je nagradilo tudi z dvema goloma za zasluženo zmago.

Prvo lepo priložnost na tekmi so imeli Novogoričani. Jalen Pokorn je izgubil žogo na sredini igrišča, Dejan Žigon je nato pobegnil po desni strani, sprožil z dobrih desetih metrov, a žogo poslal malce mimo vrat. Le minuto pozneje je nevarno meril še Amedej Vetrih, a bil tudi on malce premalo natančen. Potem se je igra malce umirila, obe ekipi sta naredili precej napak na sredini igrišča, v 29. minuti pa so domači prvič resno ogrozili goriška vrata, saj je Aleš Poplatnik s strelom z glavo zatresel prečko.

Le dve minuti pozneje so Gorenjci povedli, ko je po podaji Davorja Bubanje v kazenskem prostoru z levico zadel Enis Đurković. Do konca polčasa so domači še nekajkrat sprožili, v 36. minuti je Đurković streljal preveč po sredini, minuto pozneje je Poplatnik žogo z glavo poslal mimo gola, tako kot Klemen Šturm z nogo v 43. minuti. Že pred tem je strel sprožil še Anže Jelar, Lamin Diallo pa je z glavo tik pred koncem prvega dela prav tako zgrešil cilj.

V 51. minuti je Alen Krcić s strelom z glavo zatresel prečko, v 53. pa so domači podvojili prednost, potem ko je Aleš Poplatnik pospravil žogo v mrežo po Đurkovićevem strelu. Gosti so le poredko prihajali pred vrata domačih, na drugi strani pa so domači znova prišli do strela v 65. minuti, a Đurković s strelom po sredini vrat ni resno ogrozil Vasje Simčiča. V 80. minut je rezervist Blaž Šujica še enkrat zatresel goriško mrežo, a sodniki zadetka zaradi prepovedanega položaja niso priznali. Goričani so sicer tekmo končali z igralcem manj, saj se je v 88. minuti poškodoval Nejc Praprotnik, Miran Srebrnič pa je dotlej opravil že vse tri menjave.



Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav – Gorica

DELI NA