Maribor poražen v Celju

Celje - Maribor 2:1 (2:1)


* Arena Petrol, gledalcev 450, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Kokolj (Škofljica) in Prelog (Preddvor).
* Strelci: 1:0 Žurej (2.), 2:0 Srdić (27.), 2:1 Berić (42.).
* Celje: Kotnik, Centrih, Korošec, Krajcer, Gobec, Vidmajer, Tomažič-Šeruga, Zajc (od 77. Plesec), Bajde (od 90. Bajić), Srdić (od 65. Medved), Žurej.
* Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Mevlja (od 46. Arghus), Viler, Mezga, Mertelj (od 41. Berić), Filipović, Cvijanović, Tavares, Smrekar (od 64. Fajić).
* Rumeni kartoni: Vidmajer, Tomažič-Šeruga, Gobec; Filipović, Fajić.
* Rdeč karton: /.

Celjani so z dobro igro presenetili Mariborčane in jih ugnali še drugič na treh medsebojnih tekmah v sezoni. Kljub četrtemu porazu ima Maribor še vedno zajetnih 11 točk naskoka pred prvo zasledovalko Olimpijo, Celje pa je z 11. zmago obdržalo stik s četrtim Koprom. Pred današnjo tekmo sta predsednica celjskega kluba Alenka Obrul in dirketor Maribora Bojan Ban nagradila Sebastjana Gobca, ki je v prejšnjem krogu vpisal 500. nastop za celjski klub, danes pa v svojem 501. nastopu Celjanom pomagal do odmevne zmage.

Tekma se je za mnoge začela kar precej nepričakovano. Že v drugi minuti so namreč Celjani povedli. Najprej je streljal Gregor Bajde, Jasmin Handanović je žogo odbil, a je bil pri njej najhitreje Andraž Žurej in jo potisnil v mrežo. Že štiri minute zatem so bili Mariborčani na pragu še višjega zaostanka, saj je po strelu Alexandra Srdića žogo šele na golovi črti izbil Nejc Potokar. V deveti minuti je Bajde z glavo meril čez mariborski gol, v 27. pa so domači povišali na 2:0.

Miha Zajc je s spretno akcijo popeljal žogo čez kazenski prostor in po preigravanju podal do Srdića, ki je z natančnim udarcem v desni spodnji kot zatresel mrežo. V 38. minuti so imeli domači novo priložnost, najprej je Srdić izgubil dvoboj ena na ena s Handanovićem, Žurej pa jo je nato skušal potisniti čez golovo črto, a je malce oplazila vratnico, tako da je mariborski vratar nevarnost odpravil. Darko Milanič je hitro "na pomoč" s klopi poklical Roberta Berića, ki se mu je kmalu oddolžil za zaupanje. V 42. minuti je namreč v celjsko mrežo pospravil odbito žogo po strelu Gorana Cvijanovića.

V uvodu drugega polčasa so bili spet nevarnejši Celjani, najprej je poskusil Srdić, v 50. pa še Bajde, ki je bil sam pred Handanovićem, a je bil slednji uspešnejši. Dve minuti pozneje so prvič v drugem polčasu zagrozili še Mariborčani, natančneje spet Berić, toda njegov strel z roba kazenskega prostora je bil premalo natančen. Maribor je počasi prevzemal pobudo, prišel do nekaj (pol)priložnosti, a v 81. minuti so bili blizu novem zadetku Celjani. Handanović je slabo izbil žogo, dobil jo je Žurej, ki je močno sprožil z 20 metrov, vendar zadel le vratnico.



Tekst: STA
Foto: Sportida

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje – Maribor
  • 01.04.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje – Maribor

DELI NA