Mariborčani do prve točke v UEL

Nogometaši Maribora so v 3. krogu evropske lige (skupina H) v Ljudskem vrtu igrali neodločeno 1:1 (1:1) proti Bragi. Za Mariborčani bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali 3. novembra, ko bodo gostovali v Bragi.

Maribor : Braga 1:1 (1:1)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 10.000, sodniki: Studer, Navarro, Arnet, Klossner, Bieri in Wermelinger (vsi Švica).

Strelca: 1:0 Ibraimi (14.), 1:1 Elderson (44.).

Maribor: Handanović, Potokar, Trajkovski, Arghus, Milec, Mezga, Ibraimi, Lesjak, Mertelj, Tavares (od 74. Berić), Volaš (od 85. Velikonja).

Braga: Quim, Ewerton, Baiano, Elderson, Paulo Vinicius, Mossoro (od 72. Paulo Cesar), Djamal, Hugo Viana, Helder Barbosa (od 67. Leandro Salino), Lima, Alan.

Rumeni kartoni: Lesjak, Trajkovski, Mezga; Alan, Djamal.

Rdeč karton: /.

Trener Darko Milanič si je pred tekmo malce v šali zaželel, da bi bilo vreme mrzlo. Ta želja se mu je uresničila, ob nizkih temperaturah je zelenico ves dan namakal še dež, tako da so bile igralne razmere precej težke, posebej za milega podnebja vajene Portugalce. Vse to je Mariborčanom zadostovalo za prvo točko v tem tekmovanju, ob dobri predstavi pa bi lahko domači proti finalistu iz minule sezone iztržili še več, a "mrk" v drugi polovici prvega polčasa je botroval "le" neodločenemu izidu.

Milanič tokrat ni mogel računati na kaznovanega Aleksandra Rajčevića in poškodovanega Mitjo Vilerja, kljub temu pa so Štajerci odlično začeli tekmo. Po začetnem "otipavanju" med kazenskima prostoroma so domačini v 14. minuti izvedli lep napad, po katerem je žoga nekoliko srečno prišla na levo stran kazenskega prostora do Agima Ibraimija, ta pa je neoviran z diagonalnim strelom ukanil Quima.

Po zadetku (Mariborčani so zapretili še prek Zorana Lesjaka v 19. minuti) je bilo vse v domeni Brage, ki je nizala priložnost za priložnostjo, predvsem brazilski napadalec Lima se je v 22., 25. in 32. minuti znašel praktično sam pred Jasminom Handanovićem, a je bil dvakrat nenatančen, enkrat pa je njegov strel mariborski vratar obranil. Slednji je posredoval tudi v 26. minuti po poskusu Mahamata Djamala z glavo in Huga Viane v 39. minuti s prostega strela.

V 42. minuti so znova nevaren napad izpeljali tudi domačini, ko je Ibraimi z leve strani namučil Quima, toda v 44. minuti je Braga izenačila, ko je po podaji s prostega strela žoga prišla pred mariborski gol, kjer je nastala gneča, v njej pa se je (sicer v prepovedanem položaju) najbolje znašel Uwa Elderson. Tik pred koncem polčasa je od daleč močno sprožil še Mossoro, vendar se je izkazal Handanović.

Uvod drugega polčasa je minil v precej izenačeni predstavi. Po poskusih Viane in Dejana Mezge (oba sta merila čez gol) je prav Viana v 61. minuti dobro izvedel prosti strel z 20 metrov, vendar se je še enkrat več izkazal Handanović. Oba trenerja sta z menjavami skušala tekmo obrniti na eno ali drugo stran, vendar je bil dvoboj še naprej precej izenačen.

V 81. minuti je do strela spet prišel Lima, toda mariborski čuvaj mreže je še enkrat več preprečil veselje nogometašu Brage, v 87. minuti pa je domače rešila prečka po Vianovem strelu z glavo.

Na drugi tekmi te skupine je Brugge doma izgubil proti Birmingham Cityju (1:2). Za Belgijce je zadel Joseph Akpala (3.), za Angleže pa David Murphy (26.) in Chris Wood (90.). V skupini imata Brugge in Birmingham City po šest točk, Braga jih ima štiri, Maribor pa je pri eni točki.

Tekst: STA
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA