26.07.2024 | Prva liga Telemach
Mariborčani okrepili konico napada

Orphé Mbina je tretji poletni novinec v Ljudskem vrtu. Triindvajsetletni napadalec, ki je doslej trikrat zaigral za člansko reprezentanco Gabona, je nazadnje v tretji francoski ligi igral za Nimes. Z Mariborom je sklenil triletno pogodbo.

"Prvi vtisi so zelo dobri, vsi so me odlično sprejeli. Deležen sem bil prijetnega gostoljubja, si ogledal četrtkovo tekmo in po tem, kar sem videl, menim, da imamo zelo, zelo dobro ekipo. Med spremljanjem tekme s tribune sem začutil strast navijačev in želim prispevati svoj delež kot nekdo, ki se bo zavzeto boril za klub ter na pravšnji, ognjevit način zastopal tudi mesto ter celotno okolico. Odkar sem izvedel, da se Maribor zanima zame, sem opravil temeljite raziskave. Zbral sem veliko informacij, vem vse o klubu in njegovem pomenu. Želimo si osvojiti naslov prvaka in priti čim dlje, kot bo mogoče v evropskem tekmovanju. Kot napadalec pa imam tudi svoj osebni cilj, da zabijem čim več golov za ta čudovit klub," je po podpisu pogodbe dejal Mbina.

Marko Šuler, športni direktor Maribora, je dodal, da so z Mbino povečali konkurenco v napadu vijoličastih: "Kot smo že nekaj časa govorili, želimo dodatno okrepiti moštvo. Najprej na položaju, kjer je treba povečati konkurenco. Mbina pomeni ustrezno rešitev, gre za raznovrstnega napadalca, ki lahko dvigne kakovost v ofenzivnem delu in doda novo razsežnost. Pogovori so sicer trajali nekoliko dlje, kot je bilo predvideno, precej truda je bilo treba vložiti, da smo dosegli dogovor. Želeli smo, da bi bil z nami že prej, ob začetku evropskih kvalifikacij, zdaj pa se je vztrajnost obrestovala in me veseli, da imamo od danes v napadu eno orožje več. Dejstvo je, da želimo biti v nadaljevanju še močnejši in novi napadalec uresničuje ta načrt, da bi bili še boljši v prihodnjem obdobju. Pogodba je triletna, z možnostjo podaljšanja še za eno leto, plačana je bila določena odškodnina. Z njim imamo dolgoročne načrte in verjamem, da imamo še enega igralca, ki lahko dela razliko. Tako na domačem kot na evropskem prizorišču. S tem pa kadrovanje še ni zaključeno, dodati želimo še kakšno novo ime ali dva. Da ekipo, ki je že zdaj močna, konkurenčna in sposobna izpolniti zastavljene cilje, še okrepimo v prihodnjem obdobju."

Mariborske vrste je v tem tednu sicer zapustil Marko Kolar, ki se je pridružil hrvaški Gorici.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.07.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiv štart Maribora v prvenstvo
    Nogometaši Maribora so v 1. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 4:1 (2:0).
  • 19.07.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Maribor bo po evropskem uvodu novo sezono Prve lige Telemach odprl s tekmo proti Domžalam, ki jih bo v prvenstvo popeljal novi strateg Erik Merdanović. Kdo bo uspešnejši v Ljudskem vrtu?
  • 05.07.2024 | Prva liga Telemach
    Ljudskemu vrtu pomahal v slovo
    Luka Uskoković ni več nogometaš Maribora, črnogorski branilec bo kariero nadaljeval v Latviji, oblekel bo dres Liepaje.
  • 04.07.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor priprave zaključil z dvema tekmama
    Nogometaši Maribora so odigrali še zadnji preizkušnji pred uvodno tekmo kvalifikacij UEFA Evropske lige. V dopoldanskem terminu so izgubili z Rapidom iz Bukarešte, popoldne pa so bili boljši od sofijske CSKA 1948.
  • 02.07.2024 | Prva liga Telemach
    Francoz zaostril konkurenco v mariborski obrambi
    Dres Maribora je oblekel 22-letni Francoz Bradley M'Bondo. Osrednji branilec se je v Ljudski vrt preselil kot prosti nogometaš, potem ko je celotno kariero preživel v Niortu, s katerim je igral v drugi in nazadnje tretji francoski ligi.
  • 29.06.2024 | Prva liga Telemach
    Obetavni Poljak v Ljudskem vrtu
    V Ljudskem vrtu so predstavili prvega poletnega novinca, dres NK Maribor je oblekel obetavni vezist Karol Borys. Sedemnajstletnega Poljaka je Štajercem do konce sezone posodil belgijski Westerlo, zgodba v vijoličastem pa se lahko še podaljša.
  • 28.06.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor remiziral z albanskim prvakom, Celje z dvojnim programom
    Celjani so petek izkoristili za dvojni program z romunskima tekmecema, uvodoma so izgubili z Otelulom, nato pa premagali Rapid iz Bukarešte. Maribor je remiziral z Egnatio, aktualno albansko državno prvakinjo.
  • 25.06.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani in Mariborčani do nove zmage
    Celjani so bili na pripravljalni tekmi boljši od romunskega pokalnega prvaka Corvinula, Mariborčani pa so premagali podgoriško Budućnost. Radomljani so morali priznati premoč Rapida iz Bukarešte.
  • 25.06.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor Strajnarja posodil Muri
    Dvajsetletni Mark Strajnar bo sezono 2024/25 kot posojeni član Maribora preživel pri soboški Muri.

DELI NA