Nov poraz Mure v Kranju

Triglav - Mura 05 3:1 (2:0)


Stadion v športnem centru, gledalcev 300, sodniki: Skomina (Koper), Arhar (Vrhnika) in Mikača (Višnja Gora).
Strelci: 1:0 A. Poplatnik (1.), 2:0 M. Poplatnik (24.), 3:0 Bubanja (64.), 3:1 Aborah (87.).

Triglav: Pelko, Šturm, Roškar, Klemenčič, Jelar, Dolžan, M. Poplatnik, A. Poplatnik (od 66. Šujica), Pokorn, Stojnić, Bubanja (od 89. Bukara).
Mura 05: Draković, Janža, Mörec (od 46. Travner), Cipot, Maruško, Buzeti, Aborah, Bohar, Matusiwa (od 70. Sreš), Jelić, Eterović (od 57. Vaš).

Rumeni kartoni: M. Poplatnik, Roškar, Jelar; Mörec, Buzeti, Aborah, Maruško.
Rdeč karton: /.

Murini nogometaši so v vse večjih težavah. Zadnjeuvrščena ekipa prvenstva je kljub vrnitvi Oliverja Bogatinova na klop in vnovičnemu igranju Fabijana Cipota v Kranju doživela poraz, skupno že 11., proti doslej predzadnjemu Triglavu. Sobočani tako zdaj za devetim mestom zaostajajo že pet točk, medtem ko so se Gorenjci vsaj začasno povzpeli na sedmo mesto in imajo zdaj pred Prekmurci sedem točk naskoka.

Kranjčani so odlično začeli tekmo, saj so povedli že v 55. sekundi, ko je po podaji Anžeta Jelarja z desne strani z močnim strelom zadel Aleš Poplatnik. Tudi v nadaljevanju so imeli premoč domači nogometaši, ki so bili blizu povišanja vodstva v 21. minuti, ko je Davor Bubanja z 20 metrov zatresel prečko.

Tri minute zatem pa so domači vendarle podvojili prednost. Bubanja je krenil v hiter protinapad, ki ga je uspešno dokončal Matej Poplatnik. Muraši so se - z izjemo poskusa Damjana Boharja iz 17. minute - "prebudili" šele po dobre pol ure. V 35. in 38. minuti sta poskusila Mate Eterović s prostega strela in Fabijan Cipot z glavo, a je bil obakrat na mestu Žan Pelko.

V uvodu drugega polčasa so imeli znova veliko priložnost Kranjčani, v 53. minuti se je po globinski podaji Mateja Poplatnika pred Filipom Drakovićem znašel sam Davor Bubanja, a je bil Murin vratar uspešnejši. Zato pa je bil Bubanja uspešnejši v 64. minuti, ko je po podaji Petra Stojnića dokončno odločil tekmo v korist Triglava.

Po tem zadetku so do svojih strelov v zaključnem obdobju tekme prišli tudi gosti, najprej je Pelko v 75. minuti spet zaustavil strel Cipota z glavo po podaji iz kota, Dragan Jelić je v 78. minuti s prostega strela žogo poslal točno v naročje kranjskega vratarja, Stanley Aborah pa je v 80. minuti žogo poslal mimo vrat. A slednji je bil natančnejši v 87. minuti, ko je v mrežo pospravil odbito žogo po prostem strelu Arpada Vaša in postavil končni izid.

Tekst: STA
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

DELI NA