Olimpija z igralcem manj do zmage

Celje - Olimpija Ljubljana 1:2 (1:1)


Stadion Arena Petrol, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Rojko (Logatec) in Kogej (Idrija).
Strelca: 1:0 Bajde (13.), 1:1 Šporar (24.), 1:2 Šporar (82.).

Celje: Kotnik, Krajcer, Verbič, Bajde (od 74. Cebara), Kolsi, Korošec, Gobec, Plesec (od 62. Medved), Žitko, Tomažič-Šeruga, Ivanović (od 54. Lutfi).
Olimpija: Šeliga, Kovačevič, Vicente, Šporar (od 90. Valenčič), Božič, Fink (od 33. Sarasola), Delamea Mlinar, Omladič, Kapun (od 46. Zorc), Lovrečič, Salkić.

Rumeni kartoni: Tomažič-Šeruga, Lutfi, Medved, Verbič; Lovrečič.
Rdeč karton: Lovrečič (72.).

Čeprav so Celjani vodili in imeli zadnjih 20 minut igralca več na igrišču, jim ni uspelo preprečiti zmage zeleno-belih, sedme v zadnjih osmih krogih. Junak gostujoče ekipe je bil mladi napadalec Andraž Šporar, ki je zabil oba gola za Olimpijo. Ta je še potrdila drugo mesto na lestvici, medtem ko bodo Celjani s četrtim porazom (v zadnjih sedmih tekmah niso vpisali zmage) po tem krogu bržčas predse na četrto mesto na lestvici izpustili vsaj Koper, če ne tudi Aluminija. Ta igra svojo tekmo v nedeljo.

Moštvi sta v prvem polčasu prikazali izenačeno predstavo, ki jo je motilo močno deževje. V teh razmerah so se sprva bolje znašli domačini, ki so povedli v 13. minuti, ko je Nejc Plesec podal do Gregorja Bajdeta, ki je prišel do strela kljub dvema branilcema. Aleksander Šeliga se je žoge sicer še dotaknil, a je bil strel premočan. V 20. minuti so imeli domači še eno veliko priložnost, ko je na spolzkem terenu spodrsnilo Antoniu Delamei Mlinarju, sam pred vrati je bil Nikola Ivanović, a ni resno ogrozil Šelige.

Ljubljančani so izenačili v 24. minuti, ko je po podaji iz kota Aneja Lovrečiča z glavo zadel Andraž Šporar. Zgolj minuto zatem so bili zeleno-beli tik pred vodstvom, a je Erik Salkić s slabim strelom po protinapadu zgrešil prazen gol. Zadnji nevarnejši poskus v prvem polčasu je sprožil Sebastjan Gobec, ki je v 35. minuti meril malce premalo natančno.

V nadaljevanju so gledalci videli borbeno predstavo, v kateri sta obe ekipi sprožili nekaj nevarnih strelov. Pri domačih je Šeligo v 55. minuti znova preizkusil Gobec, pri gostih pa je v 59. minuti poskusil William Franklin Vicente, vendar se je izkazal Matic Kotnik. V 72. minuti pa je Lovrečič po prekršku nad Benjaminom Verbičem dobil drugi rumen karton, tako da so Celjani preostanek tekme igrali z igralcem več.

Kljub temu so bili številčno oslabljeni gosti boljši in konkretnejši tekmec, napadali in v 79. minuti imeli izjemno priložnost za vodstvo. Strel Blaža Božiča je najprej ustavila prečka, nato pa je iz neposredne bližine meril še Mitja Kovačevič, a je Kotnik preprečil ljubljansko veselje. V 80. minuti je na drugi strani z desetih metrov slabo streljal Klemen Medved, dve minuti pozneje pa so gosti povedli. Maticu Žitku je spodrsnilo v domačem kazenskem prostoru, do žoge je prišel Šporar in jo z diagonalnim strelom poslal v celjsko mrežo. V končnici tekme se je pri domačih poškodoval Miha Korošec, tako da so zadnje trenutke tudi domači igrali le z deseterico.

Tekst: STA
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

DELI NA