PLTS: Nocoj se začenja

Po številnih napornih treningih, kadrovskih menjavah in pripravljalnih tekmah je prišel čas, ko se bodo slovenski prvoligaši prvič v sezoni 2013/14 pomerili za točke. Naslov branijo Mariborčani, v lov za zlati globus pa se bodo podali tudi preostali ambiciozni prvokategorniki, vključno z novincema Zavrčem in Krko.

MARIBOR – ZAVRČ – petek 12.7. / 20.00

Sodnik: Matej Jug
Prepoved nastopa: /

Uvodno dejanje nove tekmovalne sezone bo simbolično, saj bo branilec naslova predstavil prvoligaški nivo novincu iz Zavrča. Mariborčani so sicer že opravili s prvo uradno preizkušnjo, ko so v Superpokalu suvereno odpravili ljubljansko Olimpijo in napovedali nov pohod na zlato žogo. Zavrčani so se na prvoligaški krst pripravljali z močnimi nasprotniki in pustili dober vtis, ki daje upanje tudi na morebitno presenečenje v Ljudskem vrtu. Slednji bi znal biti ob premiernem dejanju v novi sezoni lepo zapolnjen, saj sta udeležbo napovedali obe navijaški skupini. Tokratna nasprotnika sta se v zadnjih dveh sezonah srečala v pokalnem tekmovanju, kjer so bili obakrat uspešnejši vijoličasti, čeprav z ne malo težavami.

LUKA KOPER – KRKA – sobota 13.7. / 17.30

Sodnik: Mitja Žganec
Prepoved nastopa: Ivica Guberac (Koper)

Primorci predstavljajo pred začetkom nove sezone manjšo neznanko, saj so evropske ambicije zamenjali za pomlajevanje ekipe. Klub so zapustili nekateri uveljavljeni posamezniki, vendar ima Koper, tudi zaradi izjemno močne mladinske šole, dovolj materiala za dobro letino. Krka bi morala predstavljati primernega nasprotnika ob uvodu v prvenstvo, čeprav so uspeli tudi Novomeščani sestaviti zelo kakovostno zasedbo.  Oba tekmeca sta se v Prvi ligi Telekom Slovenije srečala že štirikrat, kar trikrat pa so bili uspešnejši nogometaši v rumeno-modrih dresih. Še več, Krka na dosedanjih prvenstvenih obračunih s Koprom sploh še ni uspela doseči zadetka. Tekmo na Bonifiki bo prenašal Planet TV.

OLIMPIJA – RUDAR VELENJE – sobota 13.7. / 20.00

Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: Rusmin Dedić (Rudar)

Olimpija, ki je premagala Rudar na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah, je morala nazadnje priznati premoč Velenjčanom pred skoraj natanko tremi leti. Kljub ugodni tradiciji pa Ljuljančane ne čaka enostavna naloga. Zeleno-beli namreč na pripravljalnih tekmah, še bolj pa v Superpokalu, niso blesteli, medtem ko se je Rudar predstavil v precej boljši luči. Gostje so med premorom zadržali izkušeno moštvo, ter se okrepili z Ivanom Knezovićem, gostiteljem, ki so zasedbo oplemenitili s tremi preverjenimi nogometaši, pa bo težko nadomestiti predvsem izgubo Nikole Nikezića. Favorit je zagotovo Olimpija, čeprav bo tudi Rudar v letošnji sezoni napadal precej višja mesta, kot sicer. Za sliko iz Stožic bo zadolžena TV SLO 2.

TRIGLAV – GORICA – nedelja 14.7. / 18.00

Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: Alen Krcić, Petar Stojnić (oba Triglav)

Edini nedeljski obračun bo v Kranju, kjer se bosta srečali ekipi, ki imata precej spremenjeno zasedbo v primerjavi z minulo sezono. Osnovni cilj obeh moštev je obstanek v konkurenci, čeprav Goričani potihem ciljajo nekoliko višje. Dušan Kosič bo skušal rezultatski uspeh nadgraditi z okusno igro za gledalce, Luigi Apolloni, ki je na goriški klopi nasledil Mirana Srebniča, pa stavi na kompaktnost. Na prvenstvenih tekmah teh dveh nasprotnikov so v zadnjem obdobju precej uspešnejši Gorenjci, ki niso dovolili Primorcem polnega izplena na zadnjih šestih tekmah. Še vedno pa govori skupna medsebojna statistika v prid prenovljene Gorice, pri kateri se bo predstavilo kar nekaj obetavnih nogometašev v lasti Parme.

Tekma med Celjem in Domžalami bo odigrana naknadno.

Tekst: MKo/ Prvaliga.si
Foto: MaK

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA