PLTS: Olimpija v zastrašujoči formi

V 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije so prevladovale ekipe gostiteljice, ki so kar v štirih primerih  poskrbele za veselje svojih pristašev. Z zmago v gosteh se lahko pohvali le ljubljanska Olimpija, sicer edino neporaženo moštvo v drugem delu sezone.

Začelo se je v Velenju, kjer so domači nogometaši potrdili odlično spomladansko formo s prepričljivo zmago nad Muro 05. Za zgodnje vodstvo domačih je poskrbel David Kašnik, ki je lepo meril z glavo. Muraši so iskali izenačenje predvsem preko Vinka in Sačerja, a mimo razpoloženega Alena Pašagića ni šlo. V drugem polčasu je na sceno stopil Mate Eterović, ki je z zadetkom in asistenco uveljavil »zakon bivšega«, ter na lestvici strelcev ujel Marcosa Tavaresa na drugem mestu. Rudar je tako dopolnil spomladanski komplet s samimi zmagami proti ekipam iz spodnjega dela lestvice, ter si zagotovil lepo prednost pred najbolj ogroženimi ekipami. Ante Šimundža pa bo s svojimi varovanci iskal novo priložnost za preboj naprej v sredo, na koprski Bonifiki.

Vodilni na lestvici so pričakovano odpravili moštvo Gorice, a s precej več težavami, kot so želeli domači navijači. Gostje so samozavestno krenili v tekmo in si prvi priigrali resno priložnost za vodstvo. Slednja je prebudila državne prvake, ki so preko Martina Milca in Soaresa Arghusa stvari postavili na svoje mesto. Drugi polčas pa je zaznamoval Kamerunec v modro-belem dresu, Bindzi Ebila. Slednji je bil najprej zaslužen za izključitev Agima Ibraimija, nato je čudovito asistiral Sandiju Bremcu za zadetek, v zaključku pa bil celo blizu izenačenju. Ostalo je pri tretji zaporedni zmagi »vijolic« in tretjemu porazu v vrsti »vrtnic«.  Obe ekipi čakata že v sredo novi zahtevni preizkušnji. Mariborčani se odpravljajo v Celje, Goričani pa v Kranj, k sosedom na lestvici.

Kanarčki so z visoko zmago nad Aluminijem prekinili sušno obdobje osmih tekem brez zmage, goste pa prisilili v štirinajsto zaporedno tekmo brez popolnega izkupička. Domači so že v uvodnih minutah nakazali, da mislijo resno, ko je mladi Leo Štulac kar dvakrat stresel okvir Murkovih vrat. Podobno je nekoliko kasneje storil Rober Kurež in zapravil najlepšo priložnost Aluminija na tekmi. Vratnica se je spet tresla v 25. minuti, a je odbito žogo po strelu Bradaschie vendarle v mrežo pospravil Jean-Philippe Mendy. V nadaljevanju so Kidričani olajšali delo Primorcem, saj je moral Emir Hodžurda predčasno pod prho. Vse dvome o zmagovalcu je z izjemnim prostim strelom odločil Davor Bagarić, Ivan Brečević pa je le še potrdil prve tri točke Kopra v drugem delu sezone.

Vrhunec 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije je bil v Domžalah, kje sta si nasproti stala tretje in drugouvrščeno moštvo prvenstva, predvsem pa edini ekipi, ki v spomladanskem delu prvenstva še nista doživeli poraza. Temu primeren je bil prvi polčas, kjer so imeli oboji dovolj priložnosti za spremembo rezultata. Več sreče so imeli nogometaši Olimpije, saj je Nejc Skubic nesrečno premagal svojega vratarja. Upe domačih na izenačenje je v drugem polčasu razblinil Nik Omladić, ki je na atraktiven način zaključil šolsko akcijo zeleno-belih. V zaključku tekme je na sceno stopil novi vodilni na lestvici strelcev, Nikola Nikezić, ki je rutinirano dvakrat zadel za novo bleščečo zmago ljubljanskih nogometašev. Domžale so še šestič zapored ostale brez zmage na domačem igrišču, Olimpija pa je neporažena že osem tekem v nizu.

Edina nedeljska tekma se je zgodila v Kranju, kjer so domači navijači nestrpno pričakovali novega trenerja Dušana Kosiča in prve točke v spomladanskem delu sezone. Trda tekma je postregla z majhnim številom priložnosti, eno od njih pa so izkoritili v domačem taboru. Lamin Diallo je s strelom z glavo premagal Matica Kotnika, ki je klonil prvič po 263. minutah, kar je bilo dovolj za prvo zmago Triglavanov po šestih prvenstvenih tekmah. Gostje so v zaključku tekme želeli izenačiti, vendar je disciplinirana domača obramba uspešno zatirala vse poizkuse. Celjani so tako četrto mesto ponovno prepustili Kopru, Triglav pa lahko nekoliko lažje zadiha, saj je prednost pred Aluminijem povečal na štiri točke. 

Tekst: Prvaliga.si/MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA