PLTS: Pred prvo četrtino

Dogajanje v Prvi ligi Telekom Slovenije se bo po reprezentančnem odmoru dodobra razvnelo, saj se bo v slabem mesecu dni zvrstilo kar 26 tekem. 9. krog prinaša še zadnja spoznavanja vpletenih moštev, saj se prvenstvo počasi preveša v drugo četrtino. Ta konec tedna največja pozornost pripada ogorčenemu boju za drugo mesto v Velenju in derbiju začelja v Kranju.

ZAVRČ – OLIMPIJA – petek 13.9. / 20.00

Sodnik: Čeferin Darko
Prepoved nastopa: /

9. krog bosta s petkovo tekmo pod reflektorji otvorila Zavrč in Olimpija. Gostitelji, okrepljeni z Alešem Majerjem,  so po štirih prvenstvenih tekmah brez poraza pripravljeni na največji skalp v dosedanjem delu sezone, ki bi jim odprl vrata proti senzacionalnemu drugemu mestu. Slednje je bilo v minuli sezoni last Olimpije, ki se še vedno spopada z globoko rezultatsko krizo. Ljubljančani so se tako razveselili dvotedenskega počitka, med katerim so se okrepili s povratnikoma Nikolo Nikezićem in Milanom Anđelkovićem. Za zeleno-bele šteje na Štajerskem le zmaga, a v nabito polnem završkem športnem parku osvajajo točke le redke ekipe.

DOMŽALE – MARIBOR – sobota 14.9. / 17.30

Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved nastopa: /

Domžalčani imajo po odmevni zmagi nad Olimpijo priložnost za nov rezultatski presežek, saj favorizirani Mariborčani v letošnji sezoni še ne poznajo poraza. Luka Elsner je med premorom iskal rešitev za rezultatsko neuspešnost Domžal pred domačimi gledalci, kjer so njegovi varovanci dobili le dve od zadnjih petnajstih prvenstvenih tekem. S popolnoma drugačnim nizom se ubadajo vijoličasti, ki so uspeli prav na vsakem od zadnjih tridesetih prvoligaških obračunov zatresti mrežo nasprotnika. Mariborčani pa odslej ne bodo več mogli računati na usluge Agima Ibraimija, tako da še z večjo nestrpnostjo pričakujejo debi Pabla Ceppelinija. Spopad dvakratnih in enajstkratnih državnih prvakov si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu na Planet TV.

RUDAR VELENJE – LUKA KOPER – sobota 14.9. / 18.00

Sodnik: Davor Drečnik
Prepoved nastopa: Denis Halilovič (Koper)

Po treh tednih počitka se v tekmovalni pogon vračajo tudi Velenjačni, odločeni da si ponovno priborijo izgubljeno drugo mesto. Slednjega trenutno zasedajo nogometaši Kopra, izdatno okrepljeni po prihodu Mihe Gregoriča in Sandija Arčona. Koprčani v zadnjem obdobju predstavljajo pravi trn v peti Rudarja, saj ne poznajo poraza proti »knapom« kar na zadnjih enajstih prvenstvenih tekmah. A Velenjčani so v dosedanjem delu prvenstva zrušili že marsikatero neugodno tradicijo, ki so jo podkrepili z všečno nogometno predstavo. Za to pa bo potrebno najti rešitev za Koprsko obrambo, ki je dopustila Rudarju en sam zadetek na zadnjih petih medsebojnih obračunih ob jezeru.

GORICA – CELJE – sobota 14.9. / 20.00

Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved nastopa: Matic Žitko (Celje)

Goričani so po odličnih predstavah proti Olimpiji in Mariboru pridobili na samozavesti in konkurenci predstavili visokoleteče ambicije. Na drugi strani pa so se tudi Celjani pobrali po globoki rezultatski krizi in nanizali dve zaporedni zmagi. Štajerci črpajo samozavest tudi iz dvesto minut dolgega niza brez prejetega zadetka, apetite pred gostovanjem na Primorskem pa dodatno viša dobra forma Dragana Čadikovskega in prihod Williama Franklina Vicenteja. Nov obraz v modro-belem dresu je nekdanji reprezentant Tunizije Nabil Taider, ki je še povečal mednarodni pridih v slačilnici Gorice. Med zadnjimi šestimi medsebojnimi tekmami teh dveh nasprotnikov, se jih je kar pet končalo z remijem, tri od tega celo brez zadetkov.

TRIGLAV – KRKA

Sodnik: Damir Skomina
Prepoved nastopa: Bernard Stjepanović (Triglav)

Edini nedeljski obračun prinaša spektakularno tekmo med zadnjeuvrščenima kluboma na razpredelnici. Oboji vidijo priložnost za preobrat v rezultatski uspešnosti, tako da lahko pričakujemo igro na nož, ki jo bo skušal miriti najuspešnejši slovenski sodnik. Triglav želi prekiniti serijo šestih zaporednih porazov, Krka pa ni zadovoljna s tremi ničlami v nizu. V obeh taborih so se v zadnjih avgustovskih dneh konkretno okrepili, kar bo zagotovo vplivalo na sestavo začetnih enajsteric. Triglavani so v svojih vrstah pozdravili prihod Luke Majcna in Hristijana Denkovskega, Novomeščani pa si veliko obetajo od Saše Raniča in Vedrana Ivankoviča.

Tekst: Prvaliga.si / MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA