PLTS: Sonce vabi na tribune

Zaradi slabega vremena večkrat prestavljeni 25. krog Prve Lige Telekom Slovenije je dočakal usodo na prekrasen spomladanski dan. Za tiste, ki se kljub temu bojite morebitne aprilske plohe pa je tudi poskrbljeno, saj si bo 70. štajerski derbi moč ogledati tudi pred TV zasloni.

TRIGLAV – GORICA – sreda 17.4. / 16.00

Sodnik: Sašo Habjanič
Prepoved nastopa: /

V Kranju se bo odvijal dvoboj za sedmo mesto prvenstvene lestvice, ki ga brani Gorica. Triglav je pod vodstvom novega trenerja Dušana Kosiča le dočakal prve, za samozavest izjemno pomembne, spomladanske točke. Primorci pa so v Ljudksem vrtu doživeli še tretji zaporedni poraz, čeprav niso bili daleč od presenečenja. Za obe ekipi bo današnja tekma izjemno pomembna, saj zmagovalcu omogoča manj stresno nadaljevanje sezone. Če gre verjeti tradiciji, potem so pred tekmo  v manjši prednosti gostitelji. Triglav ima namreč v Kranju pozitivno bilanco z Goričani, celotna medsebojna statistika, pa govori v prid Gorice, ki sicer Gorenjcev ni uspela premagati na zadnjih štirih tekmah.

Več..

ALUMINIJ – OLIMPIJA – sreda 17.4. / 16.00

Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: Marko Drevenšek in Emir Hodžurda (oba Aluminij)

Aluminij bo skušal rekordno serijo štirinajstih tekem brez zmage prekiniti proti Olimpiji, ki kot edina v spomladanskem delu sezone ne pozna poraza. Krut boj za obstanek zahteva igro na zmago tudi proti favoriziranemu nasprotniku, katerega so sicer v letošnji sezoni že uspeli premagati. Prav ničla Olimpije v Kidričevem pa je ponudila priložnost za delo Andreju Razdrhu, ki preko svojih varovancev navdušuje z napadalno igro. Zelo vroč je predvsem Nikola Nikezić, ki bo skušal vlogo najboljšega strelca sezone potrditi proti Robertu Kurežu, najboljšemu napadalcu Aluminija. Vloga favorita je na strani gostov, ki so v drugem delu sezone dosegli šestkrat več zadetkov od Kidričanov.

Več..

DOMŽALE – RUDAR VELENJE – sreda 17.4. / 17.30

Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved nastopa: Nack Balokog, Ivan Knezović, Žiga Kous, Nejc Skubic, Mato Šimunović (vsi Domžale) in Aleš Jeseničnik (Rudar)

Varovanci Stevana Mojsilovića bodo morali za prvo domačo zmago po šestih sušnih tekmah premagati drugo najboljše moštvo v spomladanskem delu sezone. Naloga pa bo še težja kot sicer, saj bodo Domžale oslabljene za kar pet kaznovanih nogometašev in Dragana Čadikovskega, ki se je poškodoval. Na drugi strani ima Jernej Javornik precej manj skrbi s kaznovanimi, a več s poškodbami. Knapi so se z dobrimi igrami v drugem delu prvenstva spretno izgonili boju za obstanek, morebitna zmaga v Domžalah pa bi po dolgem času lahko zaostrila boj v zgornji polovici prvenstvene lestvice. Ob Kamniški Bistrici sta se oba nasprotnika pomerila že devetnajstkrat in si pravično razdelila vsak po sedem zmag.

Več..

LUKA KOPER – MURA 05 - sreda 17.4. / 19.00

Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved nastopa: Ivica Guberac (Koper)

Kanarčki so v preteklem krogu stresli jezo nad Aluminijem in zmagali prvič po dolgih osmih tekmah, medtem ko je Mura 05 z obratnim rezultatom klonila v Velenju in končala mini serijo neporaženosti. Rodolfo Vanoli verjame, da je njegova ekipa sposobna zmagovati serijsko, kar je tudi edina pot, ki Kopru omogoča uvrstitev v tako željene evropske pokale. Na drugi strani pa tudi Ante Šimundža, v želji po obstanku v ligi, lovi zmago na vsaki tekmi, ne glede na nasprotnika, saj do konca prvenstva ni ostalo več veliko. Zadnje tri prvenstvene tekme so pripadle Primorcem, Mura 05 pa na dosedanjih treh gostovanjih na Bonifiki še ni uspela zmagati.

Več..

CELJE – MARIBOR – sreda 17.4. / 20.30

Zaključek 25. kroga bo na nivoju. Na Areni Petrol se bosta že na 70. štajerskem derbiju udarila edina nasprotnika iz zgornje polovice prvenstvene lestvice. Ekipa Miloša Rusa, ki ima v zadnjem obdobju kar nekaj kadrovskih težav, pripravlja novo past za državne prvake, ki so zmagali zadnje tri prvenstvene tekme. Darko Milanič se, v upanju po ohranitvi lepe zaloge prednosti pred Olimpijo, naslanja tudi na tradicijo, ki sporoča, da je Maribor na Areni Petrol dobil kar pet od zadnjih šestih prvenstvenih tekem. Tudi sicer so vijoličasti precej uspešnejši v Celju, saj so gostitelji doslej zmagali le na petih od skupno 35. tekem pred domačimi gledalci. Kako bo tokrat, boste lahko izvedeli tudi na TV SLO 2, ki bo prenašala tekmo kroga.

Več..

Tekst: Prvaliga.si/ MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA