PLTS: Tretjič v sedmih dneh

Vtisi in nogometne razprave se po sredinih tekmah še niso polegle, pa je že pred nami 29. krog Prve lige Telekom Slovenije. Sobotni termin je rezerviran za vodilna in televizijske prenose, medtem ko se bodo vse tri zanimive nedeljske tekme začele ob 16.00. Ne zamudite.

OLIMPIJA – RUDAR VELENJE – sobota 20.4. / 17.30

Sodnik: Davor Drečnik
Prepoved nastopa: Aris Zarifović (Olimpija) in Senad Jahić, Christian Bubalović (oba Rudar)

V Stožicah si bosta nasproti stali najboljši ekipi v drugem delu sezone, ki jih zastopata tudi trenutno vodilna strelca Prve lige Telekom Slovenije, Mate Eterović in Nikola Nikezić. Nogometaši Olimpije so v Kidričevem izpustili iz rok eno redkih priložnosti, da bi se približali Mariborčanom. Velenjčani pa so v Domžalah ostali zvesti svoji igri, ki izjemoma ni prinesla željenega rezultata. Tekma bo posebnega pomena za Damjana Trifkovića in Nika Omladića, katerih zgodovina je tesno prepletena z moštvom Rudarja. Obratno velja za Davida Kašnika in Daliborja Radujka, ki bosta prav tako skušala potrditi »zakon bivšega«. Medsebojna statistika je na strani gostiteljev, ki so dobili zadnjih pet obračunov z Velenjčani, čeprav so slednji prišli do edinih treh prvenstvenih zmag nad Olimpijo prav v Ljubljani.

Več..

LUKA KOPER – MARIBOR – sobota 20.4. / 20.00

Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: Ivica Guberac (Koper) in Agim Ibraimi, Nusmir Fajić (oba Maribor)

Kanarčki bodo naskakovali tretjo zaporedno prvenstveno zmago proti vodilnim na lestvici, ki ne najdejo rušilne forme iz jesenskega dela sezone. Nogometaši Kopra so vse bolj samozavestni, kar se pozna tudi na njihovi igri, v kateri imajo pomembno vlogo številni mladi nogometaši. V vrstah državnih prvakov najdemo kar pet bivših nogometašev Kopra, tudi Aleksandra Rajčevića, ki še kako manjka v centralni obrambi Mariborčanov. Vijoličasti so odločeni pozabiti boleč poraz na štajerskem derbiju, kar pa lahko storijo samo z novo zmago sredi Kopra. Četa Darka Milaniča je proti Primorcem neporažena že osem prvenstvenih tekem, kljub temu pa je tehtnica medsebojnih tekem na Bonifiki še vedno nagnjega na stran Kopra.

Več..

CELJE – DOMŽALE – nedelja 21.4. / 16.00

Sodnik: Sašo Habjanič
Prepoved nastopa: Sebastjan Gobec (Celje) in Marko Kovjenić, Rudi Požeg Vancaš (Domžale)

Vnovič bo zelo vroče na Areni Petrol, saj se bosta pomerili ekipi, ki sta nazadnje premagali moštvo Maribora. Celjani bodo iskali še tretjo zmago v letošnji sezoni nad Domžalami, s katero bi se konkretno vmešali v boj za tretje mesto in posledično evropske pokale. Najboljša gostujoča ekipa prvenstva pa ima svojo računico, sploh po prvi domači zmagi v spomladanskem delu sezone. Na klop Domžal se vrača Stevan Mojsilović, kar pa ne moti Miloša Rusa, ki pred domačimi gledalci še ne pozna poraza. Obeta se zelo čvrsta prvenstvena tekma, saj sta obe moštvi poznani po dobri obrambi, ki prejemata več zadetkov le od vodilne ekipe prvenstva.

Več..

ALUMINIJ – TRIGLAV – nedelja 21.4. / 16.00

Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved nastopa: Emir Hodžurda, Dorijan Ožvald (oba Aluminij) in Vlado Šmit (Triglav)

Aluminij je z zmago nad Olimpijo utišal vse dvomljivce, ki so moštvo iz Kidričevega že počasi videli v drugi ligi. Na drugi strani je tudi Dušan Kosič poskrbel za pozitivno energijo v ekipi Triglava, ki je po nekaj zaporednih porazih dočakala dve pomembni zmagi. Prebudila sta se tudi oba najboljša strelca, Robert Kurež in Enis Đurković, od katerih bo verjetno precej odvisen tudi razplet nedeljske tekme. Slednja bo izjemno pomembna za oba kluba. Aluminij bi z zmago lahko prehitel Gorico na osmem mestu, Triglav pa bi se ob morebitnem porazu ponovno znašel v nemirnih vodah. Vloga favorita tokrat ni jasno opredeljena, saj so se vse tri letošnje tekme končale z drugačnim razpletom.

Več..

MURA 05 – GORICA – nedelja 21.4. / 16.00

Sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: Matija Širok (Gorica)

Izjemno napeto bo v Murski Soboti, kjer oba sodelujoča vidita svojo priložnost za pomembne tri točke v boju za obstanek. Mura 05 je z dvema zaporednima porazoma izničila vložen trud iz prejšnjih tekem, Gorica pa tone po lestvici navzdol po kar štirih ničlah v nizu. Ante Šimundža je s svojimi varovanci precej uspešnejši na domačem igrišču, kjer mu pomembno podporo nudijo tudi zvesti navijači. Miran Srebrnič pa se, v nasprotju z jesenskim delom, spopada s težavami z realizacijo, saj so njegovi nogometaši dosegli le dva zadetka na zadnjih petih prvenstvenih obračunih in ob tem zapravili kar nekaj zrelih priložnosti. Gledalci na Fazaneriji ne bi smeli biti prikrajšani za zadetke, saj sta obe ekipi v letošnji sezoni skupno prejeli že več kot sto golov.

Več..

Tekst: Prvaliga.si/ MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA