PLTS: Vročina ni ovirala strelcev

3. krog Prve lige Telekom Slovenije so spremljale visoke temperature, ki pa niso prikrajšale gledalcev za številne zadetke. Nogometaši so namreč v povprečju zabili skoraj štiri zadetke na tekmo, za kar gredo zasluge predvsem igralcem Maribora in Olimpije, ki so prišli do visokih zmag na domačem terenu.

3. krog Prve lige Telekom Slovenije se je začel z derbijem vodilnih, Maribora in Kopra. Položaj na prvenstveni lestvici pa ni odražal razmerja moči na igrišču, kjer so branilci naslova demonstrirali svojo moč. Premešana enajsterica vijoličastih je do vodstva prišla že v 3. minuti, ko je spretnost v kazenskem prostoru Kopra pokazal Jean-Phillipe Mendy. Mariborčani so vodstvo podvojili ob zaključku prvega polčasa z zadetkom Damjana Boharja, enega najboljših nogometašev na zelenici. Vijoličasti so učinkovitost stopnjevali v nadaljevanju, v ospredje pa sta z dvema zadetkoma stopila še Matic Črnic in Agim Ibraimi. Častni zadetek za nemočne Primorce je dosegel Ivica Guberac s prostega strela in kančkom sreče.

Precej bolj izenačen je bil šestdeseti savinjsko-šaleški derbi, kjer so gledalci na Areni Petrol videli en sam zadetek, pa še ta v mreži domače ekipe. Velenjčani so že v uvodnih minutah pritisnili proti celjskim vratom in v 4. minuti tekme izsilili najstrožjo kazen. Enajstmetrovka pa še ni zadostovala za vostvo gostov, saj je Matic Kotnik z izjemno obrambo preprečil veselje Mateju Eteroviću. Hrvaški napadalec se je za zamujeno odkupil na začetku drugega polčasa, ko je pospravil v mrežo čudovito asistenco Elvisa Bratanovića. Po zaostanku so do zadetka skušali priti tudi Celjani, vendar se pobuda ni obrestovala, saj so nogometaši Rudarja disciplinirano onemogočali redke poizkuse domačih.

V Novi Gorici je zanimiv obračun doživel vrhunec v zadnjih minutah tekme. Domžalčani so namreč do vodstva prišli v 89. minuti, ko je bil v kazenskem prostoru Gorice najbolj priseben Igor Banović, vendar so gostitelji izenačili v sodnikovem podaljšku, ko je navidezno točko priskrbel Welle N'diaye. Modro-beli pa so pravi šok doživeli v zadnji akciji tekme, saj je Aleks Pihler pospravil v mrežo natančno asistenco Erika Janže. Domžalčani, ki bodo v sredo odigrali preloženo tekmo 1. kroga s Celjem,  so tako prišli še do tretje zaporedne prvenstvene zmage v goriškem Športnem parku, Goričani pa bodo po prvem letošnjem porazu do novih točk skušali priti pri Zavrču.

Novinec med prvoligaško druščino je prvenstvo začel brez spoštovanja do renomiranih nasprotnikov, saj po treh prvenstvenih krogih zaseda presenetljivo visoko drugo mesto. Zavrč je tokrat zmagal v Kranju, kjer je do vodstva prišel že v prvem polčasu, po strelu z glavo Sandija Čeha. Triglavani so v nadaljevanju zaigrali bolj podjetno, a po nekaj zapravljenih priložnostih ostali brez Tilena Klemenčiča, ki si je prislužil predčasno pot pod prho. Igralec več je gostom vlil dodatnega poguma, ki se je realiziral s podvojenim vodstvom Josipa Fučka. Častni zadetek pa je uspel tudi gostiteljem, ko je Mustafa Nukič poskrbel  za dramatičen sodnikov podaljšek.

Zadnja tekma kroga je, podobno kot prva, postregla s številnimi zadetki. Olimpija je na nekoliko neprepričljiv začetek sezone odgovorila na najboljši način, s petardo v mreži Krke. Prvi in tretji zadetek sta padla po akciji s kota, ko sta najvišje v kazenskem prostoru skočila Antonio Delamea Mlinar in Damjan Trifković in z glavo premagala Matka Obradovića. Vmes se je zgodil najlepši trenutek na srečanju, ko se je Nik Omladić proslavil z močnim, natančnim udarcem od daleč. V drugem polčasu sta na sceno stopila še oba ljubljanska napadalca, Enis Đurković in Andraž Šporar, ko sta zabila zadnja žeblja v krsto Novomeščanov, ki sicer niso ostali brez prliožnosti za zadetek. 

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA