PLTS: Veliki derbi za prvaka

V 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije lahko že dobimo najpomembnejši odgovor sezone, torej novega prvaka. In to kar na velikem derbiju med Mariborom in Olimpijo, v primeru slavja gostiteljev. V senci tega spektakla pa ne bo manjkalo ostalih zanimivih dvobojev, ki bodo prav vsi na sporedu ob sobotnem terminu.

GORICA – ALUMINIJ – sobota 11.5. / 17.00

Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved nastopa: Jean Mbida Bindzi Ebila (Gorica)

Edini obračun predstavnikov skromnejše polovice prvenstvene lestvice bo v Novi Gorici, kjer domačini po presenetljivi zmagi v Celju, nestrpno pričakujejo osmoljenca pokalnega polfinala. Kidričani so poraz v Celju že pozabili, saj je za njih primarnega pomena obstanek med prvoligaši, ki bi zagotovo bil lažje dosegljiv, ob zmagi pri največjem konkurentu za varno osmo mesto. Gostitelji pa se na drugi strani zavedajo priložnosti, ki se jim ponuja ob utrujeni ekipi Aluminija, saj bi si z novimi tremi točkami precej olajšali delo v zadnjih štirih krogih prvenstva. V letošnji sezoni je dva medsebojna obračuna dobila Gorica, Kidričani pa so slavili v pokalnem tekmovaju, kot tudi na prvi tekmi na domačih tleh.

Več..

RUDAR VELENJE – LUKA KOPER – sobota 11.5. / 17.00

Sodnik: Davor Drečnik
Prepoved nastopa: /

Rudar si je na reviji zadetkov v Kidričevem praktično že zagotovil vsaj deveto mesto na prvenstveni lestvici, z novo zmago in kančkom sreče pa bi bili lahko razrešeni tudi že vsi dvomi o obstanku. Precej bolj stresno obdobje prihaja za nogometaše Kopra, ki bodo skušali ubraniti tretje mesto, ki so ga v neposrednem obračunu med tednom odvzeli Domžalam. Za to pa bo bržkone potrebna že zmaga v Velenju, kjer je Rudar še posebno močen. Knapi so namreč več kot 70% vseh letošnjih točk osvojili prav na Stadionu ob jezeru, kjer pa Primorci niso doživeli poraza na zadnjih desetih prvenstvenih tekmah. Vse tri letošnje medsebojne tekme so bile napete do zadnjega sodnikovega žvižga. Dve sta se končali z remijem, eno pa so z minimalno zmago dobili Koprčani.

Več..

MURA 05 – CELJE – sobota 11.5. / 17.00

Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved nastopa: Aleš Majer (Mura ) in Benjamin Verbič, Tadej Vidmajer, Andraž Žurej (vsi Celje)

Prekmurcem že pošteno teče voda v grlo, saj konkurenti v boju za obstanek bolj ali manj konstantno zbiraj točke. Če želi Mura 05 ohraniti realne možnosti za obstanek, mora premagati Celjane, ki so se med tednom razveselili napredovanja v finale pokalnega tekmovanja. Prav slednje pa je pustilo hude posledice za moštvo Miloša Rusa, saj se je spisek poškodovanih nogometašev še podaljšal, nekateri pomembni člani prvega moštva pa bodo v Murski Soboti na hladnem zaradi kartonov. Tudi Muraši imajo seveda svoje težave, ki pa jih bodo morali vsaj za to soboto odmisliti, če želijo ohraniti status Fazanerije, ki za Celjane predstavlja neosvojljivo trdnjavo.

Več..

DOMŽALE – TRIGLAV – sobota 11.5. / 17.30

Sodnik: Matej Jug
Prepoved nastopa: Žiga Kous, Nejc Skubic (oba Domžale) in  Anže Jelar (Triglav)

Ob Kamniški Bistrici se bosta srečali ekipi, ki sta med tednom doživeli visoka, pa tudi boleča poraza. Domžalčani so morali priznati premoč Kopru in jim prepustiti tretje mesto na prvenstveni lestvici, medtem ko je Triglav s porazom v Ljudskem vrtu pokopal vse možnosti za premierno uvrstitev v evropske pokale. Prav slednji še kako zanimajo gostitelje, ki so se odločeni v zadnjih petih krogih ponovno vrniti pred Koper, Triglav pa si želi potrditi dobro sezono z mirnim zaključkom prvenstva, ki bi ga zmaga v Domžalah tudi omogočala. Tekmeca sta se nazadnje srečala pred dobrima dvema tednoma, ko gledalci v Kranju niso videli zadetkov. Kako bo tokrat pa boste lahko preverili na Planet TV.

MARIBOR – OLIMPIJA – sobota 11.5. / 20.00

Sodnik: Damir Skomina
Prepoved nastopa: /

V Mariboru je vse pripravljeno na veliko slavje, na osvojitev enajstega naslova državnih prvakov. Usoda je želela, da bo nasprotnik največji rival, ljubljanska Olimpija, ki pa jo bo potrebno za dosego cilja tudi premagati. V gostujočem taboru niso bili povabljeni na gostijo, tako da bodo skušali pokvariti zabavo vijoličastih s sladko zmago sredi nabito polnega Ljudskega vrta. Obe ekipi sicer v zadnjem obdobju nista ravno blesteli, kar pa bo šlo v pozabo, v primeru zmage na sedmi tekmi teh dveh nasprotnikov v letošnji sezoni. Branilci naslova so osvojili Superpokal, Olimpijo izločili iz pokalnega tekmovanja, izjemno dobro pa jim kaže tudi v domačem prvenstvu, kjer pa je Olimpija pod vodstvom Andreja Razdrha postala izjemno konkurenčna. Darko Milanič bo svoje upe polagal na pleča kapetana Marcosa Tavaresa, najboljšega klubskega strelca, ki se je med tednom proslavil s »Hat-trickom«. Svojega aduta pa ima seveda tudi ljubljanski strateg in sicer v Nikoli Nikeziću , trenutno vodilnemu strelcu prvenstva. Za dovršenost spektakla bosta poskrbela še Damir Skomina s piščalko in TV Slovenija z neposrednim prenosom. 

Tekst: MKo / Prvaliga.si
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA