Pred reprezentančnim premorom
Na sporedu je še zadnji krog Prve lige NZS pred reprezentančnim premorom. Piše se 13. krog, videli bomo komu bo tokrat prinesla srečo ali nesrečo ta številka. Tudi v tem krogu si boste lahko ogledali eno tekmo v neposrednem prenosu na naši spletni strani, tokrat bomo s kamerami v Stožicah, kjer gostuje Mura.

Olimpija - Mura (sobota 6.9. ob 18.00 - V ŽIVO na www.prvaliga.si)

sodnik: Roberto Ponis

Ljubljančani bodo po seriji zmag tokrat doma gostili Muro. Olimpija je na zadnjih dveh tekmah morda prikazala rahel padec v igri, a še vedno so osvojili vseh šest točk proti Rudarju in Gorici. Zaostanek za vodilnim Mariborom znaša devet točk in jasno je, da želijo "Zmajčki" z novo zmago še naprej slediti vijoličastim. Trener Razdrh je v ekipo uspešno vključil tudi nekaj mladih nogometašev, ki so se dobro vklopili v moštvo in rezultat je šest zaporednih zmag, vključno s tisto pokalno v Murski Soboti. Na Fazaneriji je Olimpija pred slabimi tremi tedni slavila z 0:3, tokrat pa bo naloga nekoliko težja, saj je tudi Mura našla vsaj delček izgubljene forme. Domača zmaga proti Gorici in solidna predstava kljub porazu v Ljudskem vrtu dajeta črno-belim vendarle nekaj več optimizma. S prihodom nizozemskih investitorjev in nekaterih novih igralcev ima Bogatinov nekaj več širine v igri, tokrat bo skušal zagreniti življenje kar Olimpiji na njihovem domačem igrišču. Letos so ljubljančani že dvakrat premagali Prekmurce, jim lahko uspe še tretjič?

Koper - Domžale (sobota 6.9. ob 18.00)

sodnik: Matej Jug
Prepoved igranja: Ivica Guberac (Koper), Mato Šimunović (Domžale)

Koprčani bodo z novim trenerjem doma gostili Domžale. Po sramotnem porazu v Kranju je moral klop zapustiti Milivoj Bračun, na njegovo mesto je sedel Italijan Rodolfo Vanoli. Bo šok terapija tokrat uspešna? Letos gre že za četrto menjavo na trenerskem mestu v Prvi Ligi NZS. Mura, Rudar, Olimpija in zdaj še prvoligaš z obale. Letošnji edini obračun je v Domžalah dobil Koper, že v tretji minuti je edini gol tekme zabil Guberac. Domžale so bile na tisti tekmi veliko boljši nasprotnik, a žoga preprosto ni hotela v gol. Kot domžalčani pravijo sami, gredo na Bonifiko odločeni, da pokažejo dobro igro in se domov vrnejo s polnim izkupičkom, ter se s tem maščujejo Primorcem. Mlada domžalska ekipa je v prejšnjem krogu po zelo suvereni predstavi nekoliko bolj samozavestna in na obali bo tokrat zagotovo izjemno zanimivo.

Celje - Gorica (sobota 6.9. ob 18.30)

sodnik: Slavko Vinčić
Prepoved igranja: Alen Jogan (Gorica)

Težko je reči katera ekipa je v slabši formi, dejstvo pa je da bo reprezentančni premor obema brez najmanjšega dvoma prišel še kako prav. Celjani že štiri tekme sploh niso zabili gola in se jim še kako kolca po Romanu Bezjaku, Goričani so prav tako v seriji treh zaporednih porazov. Zadnjo zmago so zabeležili daljnega 18. avgusta, ko so doma premagali Koper z 2:0. Na letošnji prvi medsebojni tekmi se je končalo z remijem 1:1, kar zadnji trije obračuni med tema dvema ekipama so se končali neodločeno.

Triglav - Maribor (nedelja 7.9. ob 15.00)

sodnik: Andrej Tratnjek

Ste se spraševali, kdaj in kje je nazadnje v Prvi ligi NZS izgubil Maribor? V Kranju! V prvem spomladanskem krogu lanske sezone, Kranjčani so zmagali z 2:1. Evropski Maribor je v sijajni formi. V četrtek so po zelo pogumni predstavi morali priznati premoč ekipi Lazia, njihova predstava v Rimu je bila brez dvoma gladiatorska. Ostaja pa seveda vprašanje, s kakšno motivacijo bodo zaigrali v Kranju, komu bo priložnost ponudil Darko Milanič? Koliko moči jim je še ostalo po številnih tekmah, ki so jih odigrali? Triglav je z vrnitvijo Đurkovića v prvo postavo pridobil na samozavesti in kvaliteti. Trmasti Gorenjci se zagotovo ne bodo dali zlahka, čaka nas še en zanimiv obračun teh dveh moštev. Na zadnjih dveh tekmah je v Ljudskem vrtu slavil Maribor s kar 8:0 in 1:0. Verjetno polne tribune v Kranju pa pričakujejo novo borbeno bitko domačih nogometašev in vsekakor všečno nogometno predstavo.


Aluminij - Rudar (nedelja 7.9. ob 15.00)

sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved igranja: Senad Jahić (Rudar)

Spet Aluminij in Rudar. Letos že tretji medsebojni dvoboj, ekipi sta se namreč srečali tudi v pokalnem tekmovanju in "Knapi" še niso uspeli premagati lanskoletnega drugoligaša. Nogometaši iz Kidričevega so iz štadiona ob jezeru odnesli poln plen, medtem ko so v pokalnem tekmovanju prav tako slavili po enajstmetrovkah. Takrat je bil Aleš Čeh tik pred prevzemom velenjske ekipe, zdaj je fante že spoznal in tudi pokazal, da z njimi ne bo šale. Rudar je dobil zadnji dve domači tekmi in nudili dostojen odpor Olimpiji v Stožicah. Tokrat gostujejo v Kidričevem, kjer ni lahko igrati. Letos je Aluminij odigral že šest domačih tekem, trikrat zmagal in prav tolikokrat izgubil. Obe ekipi pričakujeta izjemno izenačen boj, videli pa bomo katera ekipa bo odšla na reprezentančni premor boljše volje.

Tekst: Anže Ceglar
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA