20.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Mura

Prva liga Telemach, 9. krog

KOPER - MURA

22. september 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Na nobeni točki se ni zdelo, da bi lahko prejšnji konec tedna karkoli ogrozilo mariborsko zmago. Vijoličasti so bili pred svojimi gledalci enostavno preveč odločni, Koper pa je moral po dveh zmagah s 3:0 in remiju brez zadetkov položiti orožje. Kanarčki s 13 točkami tvorijo srednji del prvenstvene razpredelnice, kar bodo skušali spremeniti v nedeljo. Takrat v goste namreč prihaja konkurent za mesta, ki ob koncu sezone vodijo v Evropo. Mura ima na računu dve točki več, na koprski Bonifiki pa se vsaj v novejši zgodovini dobro znajde: od decembra 2021 je le enkrat priznala premoč gostiteljem. Bodo varovanci Oliverja Bogatinova nekoliko popravili statistiko

Kdo je vroč?

Kanarčki na zadnjih dveh prvenstvenih obračunih niso uspeli prebiti nasprotnikove obrambe, zato pa so se koprski napadalci v sredo znesli nad nižjeligašem iz Dekanov. Mrežo Jadrana so zatresli kar osemkrat, pri čemer je zanimivo, da noben nogometaš ni zabil več kot enkrat. Na seznamu strelcev sta se med drugimi znašla razpoloženi Petar Petriško in povratnik v rumenem dresu Denis Popović. Kdo bo nevaren v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Pogled na rezultate, ki jih Koper niza v letošnji sezoni, razkriva, da je bila tekma proti sosedom iz Dekanov prva, na kateri sta se med strelce vpisali obe ekipi. Primorci so pred tem na osmih obračunih štirikrat zmagali brez prejetega zadetka in dvakrat izgubili, ne da bi zatresli nasprotnikovo mrežo, s Celjem pa so se razšli z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom.

 

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Sobočani so se med reprezentančnim premorom odločili za nekaj sprememb tako na in ob igrišču kot tudi v klubskih pisarnah, zato je slovenska nogometna javnost še posebej pozorno spremljaja dvoboj s Primorjem. Oskar Drobne je več kot uspešno prestal ognjeni krst: svoje nove varovance je popeljal do visoke zmage, ki pa glede na ajdovsko formo nikakor ni bila samoumevna. Nagrajen je bil z nazivom trenerja kroga, mesto v najboljši enajsterici pa so si prislužili tudi Vizinger, Cipot in Miloš. Podobno raven bodo Muraši težko dosegli na najbolj oddaljenem gostovanju v ligi, ki črno-bele čaka v nedeljo. Jim lahko vendarle uspe?

Kdo je vroč?

Veliki junak prve Drobnetove zmage je Dario Vizinger. Nekdanji nogometaš Rudarja in Celja se je podpisal pod hat-trick, ki ga je začel graditi v 39. minuti, ko je bil ob pravem času na pravem mestu. Delo je dokončal v 54. in 78. minuti (žogo je obakrat potisnil v prazno mrežo), vmes pa se je prvenca razveselil Steven Juncaj, sin novega športnega direktorja črno-belih. Pred koncem prvega polčasa ga je pred ajdovskimi vrati našel Tilen Ščernjavič.

Ali ste vedeli?

Tako kot tokratni tekmec je bila tudi Mura med tednom na delu v pokalnem tekmovanju. V premešani postavi se je pomerila z Bogojino in jo brez večjih težav premagala. Najbolj razpoložen je bil Amadej Maroša, ki se je med strelce vpisal dvakrat, da je Oskar Drobne tudi na svoji drugi tekmi vpisal zmago s 4:0, pa sta poskrbela Srđan Spiridonović in – s prvencem v dresu Mure – Edin Julardžija.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2024 | Prva liga Telemach
    Mreži na Obali sta mirovali
    Nogometaši Kopra in Mure so se v 9. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA