22.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Radomlje

Prva liga Telemach, 6. krog

MURA - RADOMLJE

24. avgust 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Šesti krog Prve lige Telemach bodo s tekmo v Fazaneriji odprli nogometaši Mure in Radomelj. Mlinarji, ki jih vodi nekdanji član črno-belih Darjan Slavic, v Prekmurje prihajajo po točki v Mariboru, Sobočani pa se pobirajo po dveh porazih. Sobočani so po treh zaporednih zmagah klonili v Ljudskem vrtu, v prejšnjem krogu pa so morali čestitati še nogometašem Brava. Ljubljančani so na prekmurski ravnici dosegli tri zadetke, gostiteljem srečanja pa je po Srđana Spiridonovića zmanjkalo časa za izenačenje. Bo črno-bela obramba trdnejša v sobotnem dvoboju z Radomljami? Polovica od 12 prvoligaških tekem Mure in Radomelj se je končala brez zmagovalca, tekmeca pa sta si razdelila po tri zmage.

Kdo je vroč?

Sobočani so dvoboj z Bravom pričeli bolje, kot se je končalo po zadnjem sodniškem žvižgu. Amadej Maroša je v 11. minuti tekme zadel z bele točke in se podpisal pod drugi zadetek v letošnji sezoni, a nato Mura ni uspela ohraniti prednosti. Izkušeni Prekmurec je zdaj pri 42 prvoligaških golih, najuspešnejši je bil v sezoni 2019/20, ko je 13-krat zatresel mrežo tekmecev. Zadnjo prvoligaško sezono je zaključil z desetimi zadetki na svojem računu.

Ali ste vedeli?

Dolgoletni Muraš Darjan Slavic bo v soboto stal na nasprotni strani, v dresu gostiteljev pa bi lahko debitiral bivši mlinar Anel Zulić. Osrednji branilec bo v Murski Soboti kot posojeni član danskega Viborga igral do konca aktualne sezone. Devetnajstletnik se je Viborgu pridružil konec lanskega poletja, v dresu Radomelj pa je v Prvi ligi Telemach odigral 23 tekem. V preteklosti je nastopal tudi za mlajše selekcije Olimpije in Domžal.

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Uroš Korun

Radomljani se lahko po petih odigranih tekmah pohvalijo s štirimi točkami, kar trenutno zadostuje za osmo mesto lestvice. Za rumeno-črnimi se trenutno nahajajo Lendavčani in Domžalčani, ki kot edini še niso slavili zmage. Mlinarji so vse štiri točke osvojili na domžalski zelenici, na gostovanjih pa za zdaj še čakajo na pozitiven rezultat. Četa Darjana Slavica sicer niti v Lendavi niti v Celju ni razočarala, a to vseeno ni bilo dovolj za točke. Bodo Radomljani pravi recept našli v Murski Soboti?  Doslej so s šestih gostovanj v prekmurski prestolnici prinesli dve zmagi, zadnjo v uvodu lanskoletnega prvenstva, ko sta za slavje zadela Uroš Korun in Nino Kukovec. Prvo letošnje gostovanje v Fazaneriji - nasprotnika sta se merila februarja - se je končalo z začetnim izidom.

Kdo je vroč?

Matej Malenšek, ki je v sezoni 2024/25 zadel že na tekmi v Lendavi, je bil z izenačujočim golom eden od radomeljskih junakov, izkazal pa se je tudi mladi vratar Jakob Kobal. Leta 2006 rojeni čuvaj mreže je po stažu še mladinec, po premiernem nastopu v Prvi ligi Telemach v Celju pa si ga je krog kasneje dodobra zapomnil predvsem Arnel Jakupović. Prvi strelec letošnjega prvenstva namreč prav po zaslugi Kobala ni izkoristil kazenskega udarca za zmago Maribora.

Ali ste vedeli?

Darjan Slavic soboško Fazanerijo pozna do obisti, saj je bil del črno-belega tabora tako v času aktivne nogometne kariere kot tudi po zaključku le-te. Enainštiridesetletnik je v dresu NK Mure odigral zgolj eno prvoligaško srečanje, kasneje pa je na poti povratka med najboljše slovenske klube v 3. SNL in 2. SNL pomagal Muri 05. Soboški sredini je ostal zvest tudi po koncu kariere, saj je kot trener vodil mlajše starostne selekcije, kasneje pa je bil kot pomočnik priključen v štab članske ekipe, po začetku lanske sezone in slovesu Dejana Grabića pa je kot začasni strateg vodil še člansko moštvo črno-belih.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.08.2024 | Prva liga Telemach
    Vizinger odločil za Muro
    Nogometaši Mure so v 6. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (0:0).

DELI NA