16.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Maribor

Prva liga Telemach, 5. krog

KALCER RADOMLJE - MARIBOR

18. avgust 2024, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Uroš Korun

Nedeljski spored tekem Prve lige Telemach bodo s srečanjem ob Kamniški Bistrici odprli nogometaši Radomelj in Maribora. Štajerci se v Domžale odpravljajo po evropskem gostovanju v Bački Topoli, medtem ko so imeli Radomljani dovolj časa, da so po ligaški tekmi v Celju osvežili moči. Čeprav so državnim prvakom zabili dva zadetka in se dokopali do izenačenja, to na koncu ni bilo dovolj za presenečenje mlinarjev. V mreži Radomelj sta končali še dve žogi, četa trenerja Darjana Slavica pa se je morala podpisati pod tretji poraz. Rumeno-črni tako ostajajo pri točkah iz občinskega derbija z Domžalčani, ki jih bodo skušali obogatiti v obračunu z Mariborom. Vijoličastih na desetih ligaških tekmah v Športnem parku Domžale še niso premagali, kako bo v 11. poizkusu?

Kdo je vroč?

Na tekmi s Celjem sta se prvoligaškega prvenstva razveselila kar dva nogometaša Radomelj. V 53. minuti je napako Aljaža Krefla kaznoval Stjepan Davidović, dobrih deset minut kasneje pa je prednost gostiteljev izničil Niko Gajzler. Hrvata sta zrasla v priznanih sredinah, saj je Davidović do začetka leta 2022 branil barve mlajših selekcij Hajduka, Gajzler pa je nekdanji up Rijeke. Devetnajstletnik se je v minuli sezoni preselil k mestnemu tekmecu Orijentu, v dresu katerega se je razveselil šestih ligaških zadetkov, še trikrat pa je zadel v kvalifikacijah za popolnitev druge hrvaške lige in bil tako najzaslužnejši, da so Rečani ohranili drugoligaški status.

Ali ste vedeli?

Gostovanje pri državnih prvakih je zaradi poškodbe izpustil kapetan Emil Velić, Darjanu Slavicu pa tako ni preostalo drugega, kot da med vratnici postavi Jakoba Kobala. Leta 2006 rojeni vratar, po stažu še mladinec, je v Prvi ligi Telemach debitiral proti nekdanjemu moštvu, saj se je v Radomlje februarja letos preselil prav iz Celja. Zasedba iz mesta ob Savinji sicer ni njegova matična sredina, saj se je grofom pred sezono 2021/22 pridružil iz vrst ljubljanske Ilirije.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Radomljani se bodo po Celjanih pomerili še z Mariborčani, ki se v Domžale odpravljajo po pravcati drami v Bački Topoli. Vojvodina je v povratnem obračunu tretjega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige nekajkrat nevarno zapretila, vseeno pa so se po seriji kazenskih udarcev veselili v taboru najtronejšega slovenskega kluba. Mariborska zasedba bo evropsko jesen napadala v dvoboju s švedskim Djurgardenom, še pred skokom v Skandinavijo pa se bo ekipa Anteja Šimundža ustavila ob Kamniški Bistrici. Vijoličasti v Domžalah še niso izgubili ligaškega obračuna z Radomljani, a to ne pomeni, da mlinarji niso nevarni. To so Štajerci dodobra spoznali v prejšnji sezoni, ko so se opekli v pokalnem spopadu z Radomljami. Kdo bo boljši v nedeljskem večeru?

Kdo je vroč?

Ažbe Jug je bil brez dvoma prvi junak evropskega srečanja v Bački Topoli. Ne le, da je Rušan zaustavil dve od štirih enajstmetrovk Vojvodincev, izkušeni vratar je Štajerce reševal že pred tem. Jug je imel v 120 minutah igre precej dela, zbral pa je nekaj odličnih in predvsem pomembnih posredovanj, s katerimi je svoje moštvo ohranil nad gladino vode. Lahko 32-letnik v Domžalah vse skupaj še nadgradi in na deseti tekmi letošnje sezone še drugič zaklene svoja vrata?

Ali ste vedeli?

Povratno tekmo z Vojvodino je pričel tudi Martin Milec, ki je pred dnevi odigral enajsti nogometaš v zgodovini kluba s 300 nastopi v mariborskem dresu. Aktualni kapetan zdaj zasleduje Aleša Mertlja in Gregorja Židana, ki sta v vijoličastem odigrala 308 tekem, nato pa sledijo Herbert Vabič (317), Jasmin Handanović (351), Mitja Viler (357), Aleš Križan (365) in Tomislav Prosen (391). Daleč pred vsemi je legendarni Marcos Tavares, ki je vijoličasti dres oblekel na 592 tekmah.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor le do točke pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Maribora so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA