03.10.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Nafta 1903

Prva liga Telemach, 11. krog

KALCER RADOMLJE - NAFTA 1903

4. oktober 2024, ob 20:15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Uroš Korun

Enajsti krog Prve lige Telemach, ki bo zadnji pred oktobrskim reprezentančnim premorom, bodo odprli nogometaši Radomelj in Nafte 1903. Gre za dvoboj sosedov na lestvici, Radomljani so s petimi točkami deveti, Lendavčani so na osmem mestu zbrali sedem točk, tri na prvi medsebojni tekmi z mlinarji. Julijski dvoboj pod lendavskimi goricami je v drugem polčasu v korist gostiteljev odločil Milan Gabor Klauzs, Radomljani pa so po golu Mateja Malenška vodili vse od 12. pa do 75. minute srečanja. Kdo se bo veselil bo Kamniški Bistrici? Rumeno-črni se v dvoboj z Nafto 1903 podajajo po bolečem porazu na Bonifiki, saj so točko izgubili v sodniškem dodatku. Bo četa Darjana Slavica uspešnejša v petkovem večeru?

Kdo je vroč?

Darjan Slavic bo moral enajsterico znova sestaviti brez enega najizkušenejših členov svojega moštva. Uroš Korun je v Kopru pordečel še drugič v sezoni, po izključitvi v tretjem krogu prvenstva je moral izpustiti kar tri tekme. Kdo bo na tekmi z Nafto zapolnil njegovo mesto? Bo ob Gabru Dobrovoljcu znova zaigral Rok Ljutić? Nekdanji član Gorice in Dekanov je v letošnjem prvenstvu zbral štiri nastope, zadnje pred dnevi prav v Kopru, ko je po rdečem kartonu Koruna v igro vstopil še pred polčasom.

Ali ste vedeli?

Kaj je skupno ekipama Radomelj in Nafte 1903? Tako Radomljani kot Lendavčani v letošnji sezoni z gostovanja še niso prinesli točke. Modri so se praznih rok vrnili iz Murske Sobote, Kopra, Celja in dvakrat iz Ljubljane, na zadnjem gostovanju v knežjem mesut pa so dosegli prvi zadetek. Mlinarji so doslej opravili s štirimi gostujočimi preizkušnjami, saj je bil obračun s Primorjem prestavljen na 12. oktober, ob tekmi v Lendavi pa so izgubili še s Celjem, Muro in Koprom.

 

NAFTA 1903

Prepoved nastopa: /

Kot že zapisano, nogometaši Nafte 1903 še čakajo na prvo gostujočo tekmo, pred dnevi pa so v prekmurskem derbiju z Muro osvojili sedmo točko na domači zelenici. To je bil za Lendavčane tudi prvi neodločen rezultat po preboju med prvoligaše, zdaj je brez remija je le še Primorje. Spopad s Sobočani je na tribune lendavskega stadiona privabil več kot 2000 gledalcev, ki pa niso dočakali zadetkov. Glede na priložnosti je bila zasedba trenerja Jozsefa Bozsika bližje golu, nenazadnje je Amadej Marinič po odlični obrambi Florijana Raduha zadel vratnico, zadetek Roka Pirtovška pa ni obveljal zaradi prepovedanega položaja. Bodo Lendavčani učinkovitejši v Domžalah?

Kdo je vroč?

Že omenjeni Amadej Marinič je bil na prekmurskem derbiju Lendavčanov in Sobočanov eden najbolj aktivnih posameznikov. Bočni branilec modrih je bil ob obrambnih zadolžitvah aktiven tudi v napadu. Nekdanji up Gorice je nevarno sprožil že ob koncu prvega polčasa, ko je njegov poskus ukrotil Florijan Raduha, vratar Mure pa se je izkazal tudi v drugem delu srečanja, saj je Mariniču preprečil prvoligaški prvenec in udarec preusmeril v levo vratnico.

Ali ste vedeli?

Tudi pri Nafti 1903 se bodo lahko med tekmovalnim premorom pohvalili z reprezentantom, saj je bil Luka Božičković vpoklican v mlado izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Vezist je v letošnji sezoni eden najbolj standardnih nogometašev modrih iz Lendave, saj je izpustil zgolj tekmo osmega kroga v Celju. Bivši član Maribora je zadnja obračuna s Koprom in Muro nato pričel na klopi, se lahko ob Kamniški Bistrici spet vrne v začetno enajsterico?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani do pomembne zmage
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 11. krogu Prve lige Telemach v Domžalah premagali Nafto 1903 z 2:0 (1:0).

DELI NA