Triglav Gorenjska nov prvoligaš

Še zadnje dejanje prvoligaške sezone je končano. V boju za zadnje mesto v sezoni 2010/2011 je Triglav s skupnim rezultatom 4:0 suvereno odpravil Interblock in se po osmih letih vrnil v Prvo ligo.

Športni center Kranj, gledalcev 2500, sodniki: Skomina (Koper), Zirnstein (Koper), Kogej (Idrija).

Triglav Gorenjska : Interblock 3:0 (0:0) Skupaj: 4:0
Strelci: 1:0 Mišič (59.), 2:0 Burgar (72.), 3:0 Dolžan (74.).

Triglav Gorenjska: Gracar, Brajič, Mišić (od 75. Marijan), Smolej (od 63. Krcić), Potokar, Zavrl, Mitrakovič, Burgar, Stjepanović, Najdenov, Dolžan.

Interblock: Jug, Jogan, Gill, Žitko, Rapnik, Horvat, Božič, Tabot, Berić (od 75. Zadnikar), Paez (od 46. Iličič), Majcen (od 46. Fink).

Rumeni kartoni: Zavrl, Mišić; Tabot, Gill.
Rdeči kartoni: Zavrl (89.); Tabot (37.), Gill (44.), Božič (45.).

Nogometaši ljubljanskega Interblocka so si že na domači tekmi precej priprli vrata za obstanek v prvi slovenski ligi. Triglav pa je imel pred domačimi gledalci priložnost, da se po osmih letih vrne med najboljše klube v državi.

Domače je prišlo na stadion v Kranju spodbujat 2500 navijačev. A gostje so bili na začetku nevarnejši tekmec in če bi izkoristili svoje priložnost iz uvodnih minut, bi se dvoboj morda razpletel tudi drugače. Toda poskusa Roberta Berića in Mateja Rapnika je dobro ukrotil domači vratar Miha Gracar. Nato so tudi domači strnili napadalne vrste in prvi je vratarja gostov Ažbeja Juga preizkusil Rok Brajič. V 19. minuti je sledila lepa priložnost Bernarda Stjepanoviča, a je bil spet na pravem mestu Jug.

Do 30. minute sta si ekipi priigrali še nekaj polpriložnosti, nato pa je pri gostih Enow Tabot dobil rumeni karton, kar je vodilo v precej razburljiv konec prvega dela. Ta pa se ni dogajal pred vrati enega ali drugega moštva, pač pa je imel glavno besedo sodnik Damir Skomina, ki je podeljeval kartone obeh barv kot po tekočem traku.

Padec Tabota v kazenskem prostoru v 37. minuti je ocenil kot simuliranje in gostujočemu vezistu pokazal še enega rumenega ter s tem prvega rdečega na tekmi. Minuto pred koncem prvega dela so domači s prekrškom ustavili Luko Majcna. Janez Zavrl si je to potezo prislužil rumeni karton, zaradi česar je protestiral Interblockov nogometaš Benjamin Gill. Tudi njemu je zaradi ugovarjanja Skomina pokazal rumeni karton, ker pa je enega že prejel sredi polčasa, je moral predčasno v slačilnico. A Skomina je takoj nato pokazal še neposredni rdeči karton, ki ga je zaradi ugovarjanja dobil Blaž Božič. Pred nadaljevanjem tekme je tako Interblock ostal z vsega osmimi igralci.

Toda kljub številčni podhranjenosti so prvo priložnost v nadaljevanju imeli Ljubljančani. Prodor Josipa Iličiča pa je ostal brez pravega zaključka, saj podaja Maticu Finku ni bila uspešna. Nato so s tremi igralci več le prevladali Gorenjci. Strel Nejca Potokarja je končal prek vrat, Jug je še branil strela Uroša Smoleja in Željka Mitrakoviča. Ni pa mogel preprečiti vodstva Triglava v 59. minuti, ko je bil sam pred golom dejan Mišić in zadel za 1:0.

Slabih deset minut pozneje je bila tekma odločena. Gostje so v kazenskem prostoru pustili samega Dejana Burgarja, ki je žogo potisnil v prazno mrežo, le dve minuti pozneje pa je bil strelec drugega gola v vlogi podajalca, Rok Dolžan pa je dosegel končni izid 3:0. Tudi pri domačih niso vsi dočakali konca tekme. V 89. minuti je Zavrl dobil drugi rumeni karton, vseeno pa so Triglavani brez težav zadržali vodstvo in si tako priigrali prvo ligo za sezono 2010/11.

Tekst: STA in NZS/MaK
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA