Triglav do visoke zmage proti Kopru
Nogometaši Triglava so v kranju nekoliko presenetljivo visoko slavili s kar 4:0. 

Triglav - Luka Koper 4:0 (1:0)


Kranj, 30. septembra (STA) - Nogometaši kranjskega Triglava so v 12. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili premagali Luko Koper s 4:0 (1:0).

Stadion v Športnem centru, gledalcev 550, sodniki: Huselja (Velenje), Rojko (Logatec) in Vozlič (Celje).
Strelci: 1:0 M. Poplatnik (9.), 2:0 Đurković (56./11 m), 3:0 Đurković (71.), 4:0 Zolić (76.).

Triglav:
Pelko, Zolić, Roškar, Sever (od 45. Klemenčič), Đurković (od 73. Kern), Dolžan, M. Poplatnik, Kongnyuy, Šmit (od 84. Šušteršič), Pokorn, Stojnić.

Luka Koper: Hasić, Žibert (od 46. Lotrič), Guberac, Majcen (od 46. Brečević), Filipovič, Mavrič-Rožič, Hadžić, Đukić, Palčič, Pučko (od 70. Tom), Čadikovski.

Rumeni kartoni: Đurković; Đukić, Žibert, Mavrič-Rožič, Brečević.
Rdeč karton: Guberac (86.).

Kranjski nogometaši so prvič v zadnjih petih krogih zmagali. Zadnjeuvrščeno moštvo je tokrat povsem dotolklo doslej tretjo ekipo prvenstva Koper, saj mu je nasulo kar štiri gole (toliko, kot jih je Triglav dosegel v prejšnjih 11 tekmah). Junak je bil z dvema zadetkoma Enis Đurković. Na drugi strani je Koper doživel drugi zaporedni poraz, a vsaj začasno zadržal tretje mesto.

Kranjčani so odlično začeli tekmo proti Primorcem, saj so že v deveti minuti povedli, ko je po podaji Petra Stojnića z desetih metrov zadel Matej Poplatnik. Gosti so bili blizu izenačenja v 16. minuti, vendar je Matej Pučko meril le malce previsoko. Isti igralec je bil nevaren tudi v 23. minuti, ko je znova meril mimo vrat.

Nato pa je dvakrat od daleč domače ogrozil še Romeo Filipovič, a prvič je žoga zletela malce mimo vrat, drugič pa je bil Žan Pelko na mestu. Domači so bili konkretnejši v končnici prvega polčasa, še najnevarnejši pa po poskusih Enisa Đurkovića, ki je v 39. minuti meril naravnost v Ermina Hasića, in Poplatnika, ki je nekaj trenutkov pozneje zapravil lepo priložnost s petih metrov po podaji Stojnića.

Gostujoči trener je v uvodu drugega polčasa okrepil napad ekipe. Mitja Lotrič in Ivan Brečević sta pripomogla h koprskemu pritisku proti domačim vratom, toda Triglav je prav v obdobju koprskega naleta podvojil prednost. Đurković je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je z roko igral Matej Mavrič-Rožič, tako da je sodnik Emir Huselja pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Đurković.

Isti igralec je poskrbel tudi za tretji Triglavov gol. V 71. minuti so domači izpeljali protinapad, Stojnić je lepo našel Đurkovića, ki je nato rutinirano premagal Hasića. Ta je klonil znova v 76. minuti. Vlado Šmit je izvedel prosti strel, Hasić je žogo odbil, a le do Edvina Zolića, ki jo je pospravil v mrežo. Tekma je bila tako dokončno odločena, za nameček pa je v 86. minuti moral Ivica Guberac zaradi drugega rumenega kartona predčasno z igrišča. Kljub igralcu manj so bili Primorci blizu vsaj častnemu zadetku, ko je v izdihljajih tekme Filipovič zatresel vratnico.

SORODNE NOVICE

DELI NA