UCL: Maribor izkušeno v 3. krog!

Mariborčani so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov z 2:0 premagali Birkirkaro in se uvrstili v naslednji krog tekmovanja, kjer se bodo že prihodnji teden pomerili s ciperskim APOEL-om. Za pomembno zmago vijoličastih sta zadela Goran Cvijanović in Mitja Viler.

Kvalifikacije za UEFA Ligo prvakov, 2. krog:

Maribor – Birkirkara (Mal) 2:0 (1:0)

*Prva tekma: Birkirkara–Maribor 0:0 (Naprej Maribor)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 9000, sodniki: Treimanis, Gudermanis in Spasjonnikovs (vsi Latvija)

Strelci: Cvijanović 28., Viler 47.

Rumeni kartoni: Tavares ; Z. Muscat, Haber

Rdeči kartoni: /

Maribor: Handanović, Filipović, Milec, Mezga (od 21. Bohar), Tavares,Ibraimi, Fajić (od 86. Mendy), Cvijanović, Rajčević, Viler, Arghus (od 71. Potokar).

Birkirkara: Haber, Herrera, Sciberras, Fenech, Camenzuli (od 46. Toure), Shodiya, Temile, Vukanac (79. Maciel), Moreno, Z. Muscat, R. Muscat (od 82. Triganza).

Mariborčani so v lepo napolnjenem Ljudskem vrtu lovili zmago proti Birkirkari, s katero so pretekli teden remizirali na Malti brez zadetkov. Gostje so se tudi tokrat predstavili kot zelo čvrst, organiziran nasprotnik, tako da so vijoličasti s težavo prihajali do izrazitih priložnosti. Po slabe pol ure igre pa so slovenski državni prvaki le unovčili bogate mednarodne izkušnje, ko je Goran Cvijanović natančno izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora in otresel nekaj bremena z ramen varovancev Anteja Čaćica. Ta je bil v prvem polčasu prisiljen v prvo menjavo, ko je poškodovanega Dejana Mezgo zamenjal z Damjanom Boharjem.

Nadaljevanje se je začelo po okusu domačih navijačev. Razpoloženi Mitja Viler je v 47. minuti izpeljal samostojen prodor po levi strani, ki ga je kronal z natančnim strelom v daljši kot gostujočega vratarja. Navdušenje na tribunah je napovedovalo zmago, ki so jo vijoličasti vknjižili s strpno igro do zadnjega sodnikovega žvižga. Pred tem se je vijoličastim sicer ponudilo še nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva. Najprej je bil dvakrat v središču pozornosti kapetan Marcos Tavares, v 77. minuti pa bi se lahko več  mariborskih nogometašev vpisalo med strelce, ko se je žoga odbijala v neposredni bližini gola Birkirkare. A za umetniški vtis bo očitno še dovolj priložnosti, saj je tokrat štela le zmaga. Slednjo pa so vijoličasti kar drago plačali, saj so v zaključku tekme ostali še brez poškodovanega Arghusa Soaresa.

Mariborčani so torej dosegli zastavljeni cilj, saj so si z napredovanjem v 3. krog kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov zagotovili še najmanj štiri evropske tekme. Najprej se bodo 6. ali 7. avgusta na Cipru udarili z APOEL-om, povratna tekma pa bo teden dni kasneje v Ljudskem vrtu.

Ante Čačić, trener Maribora: »Zadovoljen sem in srečen, uresničili smo ta cilj, da si priborimo nadaljevanje v Evropi. Rezultat je ob dobri igri morda nekoliko preskromen, hkrati pa najlepša hvala navijačem za tako lep obisk. Bili smo potrpežljivi, imeli priložnosti iz prekinitev, presekala nas je poškodba Mezge, a me je navdušil Bohar in pokazal, da se nanj da računati. Zdaj sledi prvenstvo, nato pa že kmalu pot na Ciper. Naredili bomo vse, da skušamo premagati tudi Apoel.«


Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA