UCL: Mariborčani odločno nad Birkirkaro

V taboru državnih prvakov pred povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov poteka vse po načrtih. Zdravstveno stanje nogometašev je odlično, motiviranost na vrhuncu, forma v vzponu, več kot očitno pa bodo svoj delež dodali tudi zvesti navijači, ki so dan pred tekmo z Birkirkaro razgrabili že več kot polovico razpoložljivih vstopnic.

»Konja, ki zmaguje, se ne menja,« pravi priljubljeni rek, ki mu sledijo tudi Mariborčani, kar se tiče ritualov pred najpomembnejšimi tekmami. Ustaljen urnik – novinarska konferenca, odhod v karanteno in trening, so preizkušene metode, ki so v zadnjih dveh sezonah pomagale Mariborčanom k izjemnim uspehom. Cilji državnih prvakov na mednarodnem prizorišču so tudi letos visoki, za uresničitev le-teh, pa bo potrebno najprej preskočiti Birkirkaro. »Osnovni cilj je zagotoviti šest tekem v Evropi in moramo storiti vse, da ga uresničimo,« je sedmi sili pojasnil mariborski trener Ante Čačić in v nadaljevanju pohvalil nasprotnika. “Pred nami je tekma z ekipo, ki smo jo spoznali na Malti. Pokazali so se kot solidna, resna ekipa, ki kvalitetno stoji na igrišču, dobro izhaja iz obrambnega bloka, ima nekaj hitrih igralcev. So ekipa, ki zahteva resno pozornost, zbranost. Glede na to, da za nas šteje le zmaga, bomo potrebovali kontinuiran pritisk, veliko mirnosti in potrpežljivosti. Toda smo boljši, kot smo bili pred osmimi dnevi.« Takrat je Maribor verjetno odigral celo najslabšo tekmo v letošnji sezoni, ko se je izognil nepričakovanemu porazu tudi z nekaj sreče. Izkušeni hrvaški strateg pa tokrat ne želi ničesar prepustiti naključju. »Verjamem, da je ekipa dojela, da ni lahkih tekem, v vsaki je treba biti zbran. Zdaj smo dovolj pripravljeni. Menim, da na domačem igrišču, na podlagi, ki bo neprimerno hitrejša kot na Malti in v drugačnem ozračju bomo storili vse, da ne bo presenečenja

Zdravstveni karton pri Mariborčanih že dolgo časa ni bil tako ugoden, saj je imel nekaj težav po tekmi z Rudarjem zgolj Jean-Philippe Mendy. V Velenju pa so se med strelce vpisali kar trije različni napadalci vijoličastih, kar Čačića navdaja še s posebnim zadovoljstvom. »Imam sladke skrbi pri sestavi začetne enajsterice. Sem optimist, ekipa je v dobrem razpoloženju. Najbrž bo tokrat začel tudi Fajić, ki je po okrevanju pozneje začel s pripravami, zdaj pa je nared in bo igral že od prve minute. Delali smo na tem, kaj popraviti v igri. Na zadnjih treningih smo iskali ideje, kako prebiti obrambni blok in verjamem, da bomo uspešni.« Za prebijanje strnjene obrambne postavitve nasprotnika pa bo bržkone zadolžen tudi Agim Ibraimi, ki verjame v napredovanje Maribora v 3. krog kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov. »Rečem lahko, z vsem spoštovanjem do nasprotnika, da je zdaj prišel naš trenutek. Motivirani smo maksimalno in skupaj z najboljšimi navijači bomo mi tisti, ki bomo šli naprej, močno verjamem v to. Vsi moramo biti bolj nevarni, izkoristiti priložnosti, ki jih bomo imeli, in upam, da se bomo na koncu veselili,« je z jasnim sporočilom zaključil najboljši nogometaš pretekle sezone Prve lige Telekom Slovenije.

V Ljudskem vrtu se torej ponovno obeta pravi spektakel, saj so organizatorji dan pred tekmo prodali že več kot 6.000 vstopnic. Med gledalci pa bo moč prepoznati tudi kakšnih 30 malteških navijačev, ki so napovedali prihod v Maribor. Vstopnice so torej še na voljo na devetih prodajnih mestih, tako da si jih velja zagotoviti prej, kot bo prepozno.

Kvalifikacije za UEFA Ligo prvakov, 2. krog, povratna tekma:

Sreda, 24.7. ob 20.00: Maribor – Birkirkara (Mal)
*Prva tekma: 0:0


Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA