V Ljubljani mestni obračun


Ponovno se nam obeta prvoligaško živahna sreda. Nogometaši v Prvi ligi bodo odigrali tekme 10. kroga in s tem začeli drugo četrtino prvenstva. Interblock gosti Olimpijo, Celje vodilni Koper. Rudar igra v Lendavi, Domžale na Ptuju. V Gorici obračun ranjenih levov.

[[prvaligasi]]

Prva liga, 10. krog:

Nafta Lendava – Rudar Velenje, sreda ob 16. uri

Nafta je v soboto na Bonifiki zabeležila nov kiks, položaj na lestvici in komaj tretjo letošnjo zmago pa bo tako primorana iskati proti drugemu Rudarju. Velenjčani, še pred dvema letoma v drugi ligi, so prvo četrtino prvenstva zaključili z le enim porazom, v podobnem slogu pa bodo skušali tudi nadaljevati. Lendavčani so letos enkrat že padli, zakaj ne bi še drugič, razmišljajo v taboru Marjana Pušnika.

Interblock – Olimpija Ljubljana, sreda ob 16. uri

Mestni derbiji so vselej zanimivi, ljubljanskemu, ki ga sicer ne obdaja pretiran naboj, pa tokrat temperaturo dvigajo dobri rezultati obeh moštev. Tako eni kot drugi so v zadnji tekmi slavili in opravičeno pričakujejo nadaljevanje uspešnih iger. Olimpija je v prvem krogu kot gost osvojila gledalce, ne pa tudi rezultata. Zmaga Interblocka v uvodu prvenstva bo ˝zmaje˝ danes nosila k še motiviranejši igri. Ne gre spregledati, da sta tekmeca soseda tudi na lestvici. Interblcok na četrtem mesto od Olimpije loči le točka prednosti.

Labod Drava Ptuj – Domžale, sreda ob 16. uri

Domžalčani so v soboto v Celju pokazali, da znajo zmagovati tudi v gosteh, za dvig na lestvici pa bodo morali vajo ponoviti še na Ptuju. Ta je, kot kaže nedeljska zmaga Olimpije ob Dravi, za moštva iz Ljubljanske kotline dober gostitelj, a vprašanje četudi ko gre za neposrednega soseda na lestvici. Badžimova in Zlizdovićeva četa namreč delita usodo enakega števila točk, ker so razlike majhne pa bi bila zmaga za vsako od niju lahko vredna ogromno.

Hit Gorica – Maribor, sreda ob 18. uri


Kdo bi se mislil, da bo drugi letošnji spopad lani prvega Maribora in druge Gorice dvoboj največjih razočaranj začetka prvenstva? Toda usoda je takšna, da se Primorci z vsega dvema zmaga potikajo povsem na dnu, vijoličasti prvaki pa iščejo boljšo prihodnost v sredini lestvice. Ko gre za prvake, je zanimivo, da jim je enega od petih porazov prizadejala prav Gorica, ko gre za podprvake pa je zanimivo to, da so ti eno od dveh zmag dosegli prav v Ljudskem vrtu. Tam je bilo v zadnjih dneh slišati predvsem povišane glasove.  Bodo ti nocoj obarvani bolj veselo?

CM Celje – Luka Koper, sreda ob 20.15

Celjani so zapadli v krajšo rezultatsko krizo (dva zaporedna prvenstven poraza), povratek na zmagovita pota, potem ko so odlično začeli, pa bodo morali iskati proti vodilnemu Kopru.  Še pred zadnjo tekmo z Domžalami bi se v knežjem mestu vsaj lahko bodrili, da igrajo na neosvojljivi Areni Petrol, tako pa so Badžimovi varovanci ˝grofom˝prizadejali prvi domači poraz in, sicer kratek, urok je preklet. Koprčani o kakšnih urokih ne razmišljajo, pred očmi pa imajo brž kot ne nove tri točke. Osvojiti bi jih morali že zaradi Rudarja, ki jim neučakano diha za ovratnik.

Vrstni red: Luka Koper 23, Rudar Velenje 22, Interblock 14, Olimpija Ljubljana in CM Celje po 13, Maribor 10, Labod Drava Ptuj in Domžale po 9, Nafta Lendava 7, HiT Gorica 6.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA