Vodilni Koprčani že danes


Po reprezentančnem odmoru in uspehih izbrane vrste, bodo danes in jutri nove točke iskali tudi prvoligaši. V 8. krogu Prve lige vodilni Koper potuje v Domžale, Rudar gosti prebujajoči se Interblock, prvaki iz Maribora pa pričakujejo Dravo. Nafta gosti Gorico, Olimpija Celje.

[[prvaligasi]]

Prva liga, 8. krog

Domžale – Luka Koper, petek ob 18. uri

Vodilni in še neporaženi Koper po štirinajstdnevnem odmoru potuje v Domžale, k letos ne preveč razpoloženim nekdanjim prvakom. Toda predzadnje mesto, ki ga zaseda moštvo nekdanjega koprskega stratega Badžima utegne biti še kako varljivo. V prejšnjem krogu so Domžalčani namreč s svojo sploh prvo letošnjo zmago zbezljali z dna, z drugo zaporedno pa bi lahko poskočili še za kakšno mesto. Koprčani bodo po gostovanju v Domžalah z nestrpnostjo pričakovali predvsem velenjski obračun.

Nafta Lendava – HiT Gorica, sobota ob 16. uri


Lendavčani so se po porazu v domžalskem Športnem parku znašli na samem dnu, zato bo tekma z Goričani zanje toliko pomembnejša. Primorci na drugi strani niso na dosti boljšem, probleme pa je med premorom poglobil še odhod trenerja Srebrniča. Štirje zaporedni porazi so pred potjo v Prekmurje slaba popotnica, le dve točki prednosti pred tekmecem pa svarilo, da se lahko v primeru nove ničle kaj hitro znajdejo tam kjer je v tem trenutku Nafta.

Olimpija Ljubljana – CM Celje, sobota ob 16. uri

Z rezultatskimi težavami, kljub drugačnim napovedim mnogih, pa se trenutno ne ubadajo Celjani. Đuričićevi varovanci so v štajerskem derbiju v preteklem krogu potrdili dobro formo, s tretjega mesta pa optimistično odhajajo v Ljubljano. Olimpija je v Kopru prekinila kratek zmagoviti niz, novinec na klopi zmajev in nekdanji ˝Celjan˝ Robert Pevnik pa želi ob svojem debiju začeti novega. Četrta letošnja zmaga Olimpije pa bi verjetno imela poseben čar tudi za njenega športnega direktorja Simona Sešlarja.

Rudar Velenje – Interblock, sobota ob 20. uri


Temperamentni trener Rudarja, Marjan Pušnik se verjetno še zdaj malce jezi na svoje varovance, potem ko v pretekli tekmi izgubili prvo mesto. Poraz na Ptuju je bil za ˝knape˝ nenadejan, ˝kiks˝ pa lahko popravijo že jutri proti Interblocku. Njihova naloga pa bo tokrat precej težja kot pred štirinajstimi dnevi. Ambiciozni klub s prestolnice po dveh zmagah Ob jezeru prihajajo z veliki apetiti, ki bi ga ob realizaciji le-teh utegnili popeljati med vodilni trojček.

Maribor – Labod Drava Ptuj, sobota ob 20. uri

Podobno uspešnost v zadnjih tekmah kot Interblock, beleži tudi Drava, ki tako optimistična odhaja v Ljudski vrt. Prvaki so po povprečnem začetku prvenstva med odmorom strnili vrste in so pripravljeni, da prestavijo v višjo prestavo. Po štirih poraz v le sedmih tekmah ja za to več kot zadnji čas.

Vrstni red: Luka Koper 19, Rudar Velenje 16, CM Celje 13, Interblock 11, Maribor 9, Labod Drava Ptuj 8, Olimpija Ljubljana (-2) 7, HiT Gorica 6, Domžale 5, Nafta Lendava 4.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: nkdomzale.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA