Z golom Berića do točke proti Angležem

Nogometaši Maribora so tudi v drugi domači preizkušnji evropske lige prišli do točk. Tokrat so z golom Roberta Berića v 42. minuti celo vodili proti velikanu iz Anglije, na koncu pa iztržili remi (1:1). Z novo točko vijoličasti ostajajo na drugem mestu skupine J. 


Nasprotnik iz elitne peterice klubov v Evropi se pod Kalvarijo ni razigral. Taktika trenerja Darka Milaniča je bila več kot uspešna, po prvih 45 minutah so gostitelji celo vodili. Povsem enakovreden boj Mariborčanov in nekoliko več drznosti kot proti Panathinaikosu doma sta prinesli izjemen uspeh. Prvič je bil nasprotnik nevaren šele v 31. minuti, ko je Gylfi Sigurdsson preizkusil sinoči izjemno razpoloženega Jasmina Handanoviča, ki je samozavestno ujel žogo. Če je nasprotnik sprožil nekaj strelov na vijolična vrata, niso ostali dolžni niti Mariborčani. V šesti minuti je žoga prvič končala v mreži, a gol Berića zaradi prepovedanega položaja ni bil priznan, Goran Cvijanovič je poizkusil z roba igrišča, Aleš Mejač pa sprožil z 20 metrov, a je bil tudi njegov naboj slep.  

Tri minute pred odmorom je na razprodanem Ljudskem vrtu zavreščalo. Dejan Mezga je na levi preigral Huddlestona, podal v sredino, Berić pa je žogo potisnil v gol.

Prvi polčas je ponudil le tri strele na gol, v drugem pa se je igra razživela, oboji so v željo po zadetku postali nekoliko bolj predrzni. Tottenham je v v prvih minutah silovito pritisnil, kar se je obrestovalo v 13 minuti nadaljevanja, ko je Sigurdsson odbito žogo spravil za Handanovičev hrbet. Izenačenje je podžgalo kapetana Tavaresa in soigralce, do priložnosti sta prišla Agim Ibraimi in znova Berič, a se izid ni spremenil. Ljudski vrt je zdržal pritisk Londončanov (15 strelov proti vratom), nogometaši pa so se veselili nove točke na evropskih prizoriščih.

Maribor ima pred težkima gostovanjema na White Harl Lanu in OAKA v Grčiji štiri točke. Pred njimi je samo Lazio, v hrbet pa Štajercem gledata tako Tottenham kot tudi Panathinaikos.

Darko Milanič, trener Maribora: "Tekma je bila težka, bojevali smo se do konca. Igrati smo morali zelo fizično, a to je bil edini način, da smo prišli do točke. Vsi igralci so opravili svoje naloge, žrtvovali so se za to, tudi tisti, ki so sicer bolj kreativni. Fantje si zaslužijo čestitke. Uspelo nam je osvojiti veliko točko."

Andre Villas Boas, trener Tottenhama: "Prvi polčas ni bil najboljši, drugi pa precej dober. Nismo več delali napak, vrnili smo se v igro. Dosegli smo izid, ki smo ga hoteli. Glede na drugi izid v skupini je še vse odprto in lahko smo zadovoljni. Imamo še tri tekme, še devet točk je mogoče osvojiti in nič še ni odločenega."

Evropska liga, 3. krog/skupina J 

Maribor : Tottenham 1:1 (1:0) 
Berić 42.; Sigurdsson 58. 

Maribor:
 Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Mejač, Mezga (od 74. Filipović), Cvijanović, Ibraimi, Mertelj, Tavares (od 90. Komazec), Berić. 

Tottenham: Lloris, Naughton, Walker, Caulker, Vertonghen, Sandro (od 84. Livermore), Huddlestone, Townsend (od 46. Falque), Sigurdsson (od 75. Dempsey), Lennon, Defoe.

Panathinaikos : Lazio 1:1 (0:1)
Toche 90., Seitaridis 25./ag

Tekst: AP
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA